EB 2016

Nagy Ádám egyre közelebb a Benficához

Az nagyjából biztosra vehető, hogy a válogatott „motorja” nem marad a Fradiban. A Benfica egyre valószínűbbnek tűnik. Erre utal a Record című portugál lap mai címlapja is.

Szinte hihetetlen, hogy egy nappal a magyar-portugál Eb-meccs előtt egy honfitársunkat tette a címlapra a Record című sportlap. 21 éves futballista hétfőn azt mondta, megtiszteltetés lenne, ha egy ilyen nagy klubban játszhatna, és ő pótolhatná a Bayern Münchenhez távozó Renato Sanchest. Hozzátette, amennyiben létrejön a szerződés, ő lesz a világ legboldogabb embere.

A portugálok nagy dicsérik Nagy Ádámot, kiemelve, ifjú kora ellenére érett játékra képes, és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy – ha hihetünk a sajtóhíreknek – „bagóért” szerezheti meg a Benfica. A vele kapcsolatban emlegetett 1,5 millió ugyanis egyáltalán nem tűnik nagy árnak.

Amint azt már megírtuk, a játékos és az ügynökei abban egyeztek meg, amíg a magyar válogatott szerepel a tornán, nem tárgyalnak senkivel, hiszen a középpályás a külvilág lehető legnagyobb kizárásával csak a játékra figyel. Ha lehet azt mondani, a Record üti a vasat Nagy Ádám ügyében: néhány napja már külön írást szenteltek neki.

– Vannak olyan játékosok, akik csendesen és szinte észrevehetetlenül mozognak a pályán. Ilyen Nagy Ádám, a magyarok középpályása is. Ha ilyen teljesítményt nyújt a továbbiakban is, akkor biztosan felmegy az értéke, és hamarosan magasabb szinten folytathatja – írta a lap.

Mindez szép és jó, ám van egy bökkenő. A Record értesülései szerint Nagynak a Benfica második csapatában helye lenne. Úgy vélik, ez biztosítaná ugyanis a zökkenőmentes feltételt ahhoz, hogy a lehető legjobban fejlődjön. A magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy Ádámnak nem a „tarcsiban” kell szerepelnie – legyen szó akár egy olyan fantasztikus csapatról, mint a lisszaboni…

Eközben a török sajtó arról számol be, hogy a Trabzonspornál már szinte lemondtak arról, hogy szerződtessék Nagyot. Amint az az üllői129 portálon olvasható, a klub még korábban kereste meg a Ferencvárost, s ajánlott 800 ezer eurót, amit az FTC kevesellt, és kétmillióban határozta meg az árat. Ha ez nem lenne elég, mondják a törökök, Nagy Ádám az Eb-n nyújtott teljesítménye „pörgeti a licitet”, úgy tudják, hogy van olyan olasz klub, amelyik már hatmillió eurót ígér, és hol van még a torna vége….

Olvasói sztorik