EB 2016

Megható gesztus: Fülöp Marci kesztyűje is ott van az Eb-n

A tavaly elhunyt kapus édesapja megkönnyezte a képet, melyen a magyar válogatott játékosai tartják a kezükben barátjuk kesztyűjét.

– Király Gabi kérte el még az Eb előtt Marci kesztyűjét, de nem volt róla tudomásom, hogy egy ilyen fotó készül. Priskin Tamás küldte át, amikor megláttam, könnyekig hatódtam – mesélte a BlikknekFülöp Ferenc. – Aztán Bordeaux-ban felülmúltuk Ausztriát 2-0-ra, csodálatosan játszott a csapat, és gólt sem kaptunk. Rögtön az jutott az eszembe, hogy egy kicsit Marci is a csapat tagja volt, és talán fentről segítette a srácokat a győzelem kivívásában. Szép gesztus a kép a fiúktól.

A pályafutása során többek között az MTK-nál, angol klubokban és a görög Aszterasz Tripolisznál is szereplő labdarúgónál 2013 júniusában diagnosztizáltak rákbetegséget. Megműtötték, kemoterápiás kezelésekre is járt, ám 2015. november 12-én elveszítette a harcot a gyilkos kór ellen.

A 24-szeres válogatott kapus halálának napján lépett pályára és nyert 1-0-ra Magyarország az Eb-pótselejtezőn Norvégiában. A hazaiak kapufájánál mondta azt Hajdú B. István sportriporter, hogy Fülöp Márton tolta lécre Pal André Helland fejesét…

– Fülöp Márton halála óriási fájdalom az egész labdarúgásra nézve. A csapat átérezte ennek súlyát, és érte is küzdött a pályán. Én úgy hiszem, bárki is védett volna, a magyar kapu ezen a találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon. Marci tiszteletére… – írta internetes oldalára még az oslói összecsapást követően Király Gábor.

Olvasói sztorik