EB 2016

Még nem került szóba a portugálok elleni összeállítás

Lang Ádám jól érezte magát az Izland elleni meccsen az új szerepkörében.

Szerdán eldől, hányadik helyen fejezi be az F-csoportot a magyar válogatott az Európa-bajnokságon. A mieink jó eséllyel várják a portugálok elleni utolsó találkozót – erről is kérdezte Lang Ádámot a Videoton honlapja.

– Szerdán újabb fontos mérkőzés vár ránk, ezúttal Portugália lesz az ellenfél. Tisztában vagyunk azzal, hogy rajtuk lesz nagyobb nyomás, győzelmi kényszerben lépnek majd pályára. Hiába futballoztak szépen és jól az első két csoportmeccsen, ez nem párosult eredménnyel, két döntetlenjük, vagyis két pontjuk van. A biztos továbbjutáshoz nekik mindenképp nyerniük kellene ellenünk. Mi azonban nem adjuk olcsón a bőrünket. Az elmúlt napokban és a hátralévő időben is maximálisan készülünk Portugália ellen. A szakmai stáb ezúttal is remekül felkészített bennünket, aprólékosan kielemeztük Ronaldóékat. Tele vannak sztárokkal, eddig azonban csapatként nem muzsikáltak jól ezen az Eb-n, de ez egyáltalán nem téveszt meg bennünket. Nagyon kemény kilencven perc vár ránk, és egyetlen percre sem lankadhat a figyelmünk, mert azt kegyetlenül kihasználhatják a portugálok – mondta Lang Ádám.

A védő új szerepkörben, a jobb oldali hátvéd pozíciójában játszott Izland ellen – erről is kérdezték.

– Izland ellen új szerepkörben mutatkoztam be a válogatottban, de mivel utánpótlás-játékosként többször is játszottam ezen a poszton, annyira azért nem mozogtam idegenül a védelem jobb szélén. Sőt, élveztem, hogy sokkal többet csatlakozhattam be a támadásokba, persze nem ész nélkül, hiszen az elsődleges feladatom továbbra is az, hogy megakadályozzam az ellenfelet a gólszerzésben. Összességében úgy érzem, sikerült jól megoldanom a feladatomat. Azt még nem tudom, hogy szerdán számít-e rám a kapitány, és ha igen, akkor hol, még nem volt szó arról, milyen összeállításban lépünk pályára Portugália ellen.

Ha a magyar csapat pontot szerez, biztosan továbbjut, sőt már az is a 16 közé repíthet bennünket, ha egy szoros, egygólos vereség lenne a vége.

– Természetesen mi is számolgatunk, de egyelőre sok mindent még nem lehet tudni, csak az biztos, hogy matematikailag hétfőn este még nem jutottunk a legjobb 16 közé, hiszen Anglia nem győzte le Szlovákiát. Örülünk annak, hogy ilyen sok magyar szurkoló elkísért bennünket Franciaországba, és az eddigi két meccsünkön óriási hangulatot varázsoltak. Ugyanakkor kérünk mindenkit, hogy a szabályokat maximálisan tartsák be, nehogy bármilyen lelátón történt esemény miatt kerüljünk nehéz helyzetbe. Azt is tudjuk, hiszen mi is nyomon követjük az eseményeket a közösségi oldalakon, hogy otthon igazi futball-láz tört ki. Nagyon élvezzük ezt az Eb-t, ugyanúgy, mint a magyar drukkerek, bízunk benne, hogy ez a kaland még sokáig tart számunkra. Ebből a futball-lázból szerintem az NB I is profitálhat, hiszen a válogatottban nagyon sokan a hazai bajnokságban futballozunk, bízom benne, hogy a válogatott sikerének köszönhetően egyre több ember lesz majd kíváncsi a hazai bajnokikra is – nyilatkozta a Videoton honlapjának Lang Ádám.

Olvasói sztorik