EB 2016

A csoportkörrel nem ér véget: továbbjutott a magyar válogatott!

Győztek a németek, nagy teher nélkül készülhetnek a mieink a szerdai, portugálok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsre.

Új nap, új remények – kedden két együttes is kiharcolhatta a biztos továbbjutást a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon. Mint ismert, a mieink szerdán zárják az F-csoportot Portugália ellen, de az eddig megszerzett négy pontjukkal már olyan előnyös helyzetben voltak, hogy akár a meccs előtt biztosíthatták helyüket a legjobb 16 között.

A csoportjában éllovas magyar válogatott esetében az már eddig is biztos volt, hogy a harmadik helynél nem végezhet hátrébb a Portugália, Izland, Ausztria fémjelezte kvartettben.

Az Eb-n a csoportok első két helyezettjei biztosan a legjobb 16 közé jutnak (12 csapat), hozzájuk csatlakozik még a négy legjobb csoportharmadik. Az már szintén eldőlt, hogy utóbbiak között ott lesz az az Albánia, mely három ponttal zárt az A-csoport harmadik helyén, így már csak egyetlen válogatottra volt szükség ahhoz, hogy legalább két együttes biztosan négynél kevesebb ponttal zárjon csoportjának harmadik helyén.

Kedden kora este aztán Németország legyőzte Észak-Írországot, így utóbbi a C-csoport harmadik helyén végzett három ponttal, ami azt jelenti, hogyha a magyar válogatott netalántán kikapna szerdán Portugáliától, és Izland is beelőzne minket az osztrákok legyőzésével, akkor is továbbjutunk a legjobb csoportharmadikok között.

Magyarország ott van a legjobb 16 között az Európa-bajnokságon!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik