EB 2016

Kádárra ismét felfigyeltek az angolok: a Liverpoolnak is ajánlják

Newcastle-ben a „mi Kádárunk”-ként emlegetik.

Két Európa-bajnoki csoportmeccsén négy pont és 3-1-es gólkülönbség a mérlege a magyar válogatottnak. A mieink szerdán Portugália ellen zárják a csoportkört, és nagy eséllyel tovább is lépnek a legjobb 16 közé. A védelem remekel: Kádár Tamásék egyetlen gólt engedtek eddig ellenfeleiknek – Izland ellen pont a Lengyelországban légióskodó védőnk ellen fújtak be egy vitatható büntetőt –, nem véletlen, hogy erre a teljesítményre külföldön is felfigyeltek.

Kádár 2008-ban kezdte meg légiós karrierjét: négy évig az angol Newcastle United játékosa volt. A csapat szurkolói nem felejtenek: meglepődve konstatálták, hogy mennyire érett lett a klubnál nem sok szerepet kapó játékosból. A szurkolók reakciói között a hitc.com szemezgetett:

„Eltekintve a tizenegyestől, ami jogos volt, úgy hiszem, Kádár nagyon összeszedett balhátvéd lett.”

„Nagyon ravasz játékosnak tűnik, jobb, mint Haidara.”

Voltak olyan megnyilvánulások is, melyek szerint most már bőven beférne a Newcastle-be, de Kádárra egy másik csapat szurkolói is lecsapnának a vezetőség helyében.

A Soccersouls.com nem kertel: három Eb-sztárt ajánl Jürgen Klopp, a Liverpool menedzserének figyelmébe. A török Ismail Koybasi, a lengyel Piotr Zielinskit és Kádár Tamást. A magyar védőről úgy vélik, nagyon is meggyőző az eddigi teljesítménye, kiválóan segíti a védekezést és a támadásokat is –jobb választás lenne, mint Alberto Moreno.

Az is lehet viszont, hogy a fenti csapatok már lekéstek róla – mint korábban megírtuk, angol és német csapatok is hívják a Lech Poznan védőjét.

Olvasói sztorik