EB 2016

„Iskolásfiú vezeti a magyarokat” – Nagy Ádámot dicsérik a spanyolok

Az El Mundo az egekig magasztalja a fiatal középpályást.

A világhírű El Mundo napilap internetes oldala nagy terjedelmű cikkben foglalkozik az F-csoport élén álló, fél lábbal már a legjobb 16 között lévő magyar meglepetéscsapat kulcsfigurájával, Nagy Ádámmal. A lap szerint a magyarok sikere Storck bátorságának köszönhető, aki az 1995-ös születésű Nagy és a nála csak egy évvel idősebb Kleinheisler László kezébe adta a középpálya irányítását.

Mint írják, mindkét játékos a német kapitány felfedezettje, és bár az első válogatott meccsén gólt lövő Kleinheisler lett a pótselejtező hőse, valamint az Ausztria elleni Eb-nyitány legjobbja is, mégis a kamaszkülsejű Nagy az, akit egész Európa figyel. Megemlítik, hogy már a Chelsea, a Liverpool, a Benfica és a Freiburg is hívja a Ferencváros 21 éves játékosát, aki azonban – szerintük – már csak egy lépésre van attól, hogy a portugál Bragához igazoljon.

Az El Mundo a bayernes Xabi Alonsóhoz és a PSG-s Verrattihoz hasonlítja a védelem és a középpályássor között játszó Nagy Ádámot, mint írják, labdaszerzés után a két világsztárhoz hasonlóan ő sem a játékszert nézi, hanem azt, hogy kit indíthatna. A lap arról is említést tesz, hogy Nagy a futsallban szerezte meg az ehhez kellő hihetetlen labdaérzékét. „Ha elszerződöm a Fradiból, az nem feltétlen a pénz miatt lesz, még fiatal vagyok, megvárom a megfelelő pillanatot” – idézi a lap Ádámot, hozzátéve, hogy bár még érettségi előtt áll a középpályás, ez a pillanat lehet, hogy máris eljött a számára.

Nagy válogatott pályafutásának rövid ismertetése után a lap két megszólalóval zárja a cikket. Először a Bursaspor egyik játékosmegfigyelőjének mondatait elevenítik fel, aki bár 50 éve a szakmában van, nem látott még nagyobb tehetséget Ádámnál, végül pedig Thomas Doll La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát idézik:

– Hogy ki állná meg a helyét a játékosaim közül a Serie A-ban? Biztos, hogy ha valamelyik csapat leigazolná Ádámot, nagyot nézne…

Olvasói sztorik