EB 2016

Erős a magyar csapat

Lovrencsics és Dibusz is egyetért ebben.

Az Európa-bajnokság F-csoportját vezető magyar válogatott a téma a lengyel Onet.pl portál egyik cikkében. A mieinkről a Lengyelországtól idén nyáron várhatóan búcsúzó Lovrencsics Gergőt kérdezte a lap.

– Visszarepültünk a szállásunkra, és ott volt egy kis ünneplés is az osztrákok legyőzését követően. Ez kijárt. Az osztrák válogatott játékosai a német, illetve az angol bajnokságban edződnek, de nekünk is remek csapatunk van. Néha nagyon különleges a hangulat a csapaton belül. Egymásért harcolunk, ha egyikünk elveszíti a labdát, a másik társ máris ott van és segít. Ez nem olyan dolog, hogy az edző csettint egyet, és már működik is. Lassan építettük fel, a keret évek óta együtt játszik, ismerjük egymást, nincsenek surlódások a csapatban – mondta Lovrencsics Gergő, aki sérülése miatt kicsivel később kezdhette el a teljes munkát. Hozzátette, nagyon különleges élmény számára az Európa-bajnokság, és a portugálok ellen is jó eredményre számít.

A Ferencváros válogatott kapusa, Dibusz Dénes már a portugálok elleni szerdai meccsről is beszélt a klub honlapján.

– Nagyon igazságtalan lett volna velünk szemben az élet, ha az izlandi meccset vereséggel zárjuk. A bíró döntését el kell fogadni… A meccs előrehaladtával egyre több lehetőségünk akadt, és szerencsére jó lett a vége. Látszott, hogy erősek vagyunk! Most már a Portugália elleni mérkőzésre készülünk, ugyanúgy tesszük a dolgunkat, ahogy eddig. Nagyon köszönjük szurkolóinknak a biztatást – mondta a Fradi kapusa.

Olvasói sztorik