EB 2016

Egyszerű taktikai utasítások betartására is képtelenek az írek

Ezt állítja a szigetországiak korábbi szövetségi kapitányának segítője.

Írország utolsó, sorsdöntő, Olaszország elleni csoportmérkőzését megelőzően a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni és akkori segítője, Marco Tardelli is nyilatkozott. Nem mindennapit.

A segédedző (aki 1982-ben világbajnok lett az olasz válogatottal), Marco Tardelli például az alábbiakat mondta:

– Hogy mit gondolok a Belgium elleni összeomlásukról? Egyik hibát a másik után követték el, de mindegyiket ugyanabból kifolyólag: problémáik vannak a mérkőzés taktikai kezelésével. Nem értik, hogy a labdarúgáshoz ész is kell, nem csak a támadásról és az eszetlen előremenetelről szól. Három kapott góljukból kettőt kontrából kaptak. Paradoxonnak hangzik, de de számukra természetes, hogy nem állnak meg gondolkozni – nyilatkozta Tardelli, majd hozzátette: az íreknek jó fizikai felépítésük van, de nem érdekli őket a taktika, még edzés alatt is játszani akarnak.

– Új módokat kellett kitalálnunk, hogy a taktikát begyakoroltassuk velük úgy, hogy közben játsszanak is – tette hozzá.

– Jó a karakterük és technikailag sincs felük gond, de Olaszország jobb. Szervezettebbek, taktikailag kiegyensúlyozottabbak, ez pedig meccset nyerhet számukra – vélekedett a 77 éves olasz, aki 2008 és 2013 között irányította az íreket.

Olvasói sztorik