EB 2016

Az angol kapitány nagyon örülne a magyar válogatottnak

A második helyre hajtottak a csoportban?

Hétfő este eldőlt, hogy a szlovákok ellen 0-0-s döntetlennel záró Anglia csak a második helyen végzett az Európa-bajnokság B-csoportjában. Az együttest az oroszokat kiütő Wales (3-0) előzte meg, míg Szlovákia a harmadik, az orosz válogatott pedig a negyedik lett. Az is eldőlt, hogy az angol csapat lesz az ellenfele a 16 között az F-csoport második helyezettjének, vagyis a magyar válogatott csoportjából másodikként továbbjutó csapatnak.

A szlovákok elleni meccs után Roy Hodgson angol szövetségi kapitánynál rá is kérdeztek: örülne-e a magyar válogatottnak a legjobb 16 között?

– Bárkinek örülnék a legjobb tizenhat között – mondta Hodgson. – Az elsődleges az volt, hogy továbbjussunk. A három meccsen mutatott teljesítményünk alapján a csoportgyőzelem is meglehetett volna. Ha az F-csoportban Magyarország végez a második helyen, akkor nagyon boldogok leszünk, de bárkivel szívesen játszunk.

Már szóba került a következő lehetséges ellenfél, a szintén az angolokkal egy ágon szereplő francia válogatott is. Utóbbitól sem tart az angol kapitány, mint mondta, nem hiszi, hogy olyan kellemetlen ellenfél lenne, mint az orosz, szlovák, walesi trió. Többet támad, így az angolok megmutathatnák, hogy ők egy „kiváló kontracsapat”.

Olvasói sztorik