EB 2016

Siralmas, kínos, szégyenteljes – román visszhangok a kiesésről

Óriási a csalódottság az A-csoport utolsó helye miatt.

Vasárnap este Románia óriási meglepetésre 1-0-ra kikapott Albániától, ezzel pedig egyetlen ponttal az utolsó helyen végzett az A-csoportban. Keleti szomszédunknál természetesen óriási a csalódottság, nem ezt várták a nemzeti tizenegytől. Nézzünk néhány értékelést a román lapokból!

A prosport.ro egyértelműen a kapus, Tatarusanu nyakába varrja a vasárnapi vereséget, összességében pedig katasztrofálisnak minősítik a válogatott Eb-n mutatott játékát. Kiemelik hogy nem tudták megverni Albániát, amelyet a torna előtt sokkal alacsonyabb szintű csapatnak gondoltak. A lap szakírója nevetségesnek, és nehezen magyarázhatónak tartja a román szövetségi kapitány, Iordanescu mérkőzés utáni nyilatkozatát, mely szerint nem tehet szemrehányást a csapatának.

Egy másik cikk, szintén a Prosporton sokkal keményebben neki megy a válogatottnak: „Siralmas? Kínos? Szégyenteljes? Válasszanak Önök” címmel kezdi az értékelést.

A sport.ro a középpályás, Torje nyilatkozatát emeli ki, aki elmondta, hogy „szégyenletes, amit nyújtottunk az Eb-n”. A lap megjegyzi, hogy ő az egyetlen játékos, aki nyíltan kiállt a közönség elé, és elmondta ezt. Egy másik írás címében egyszerűen csak történelmi megaláztatásként aposztrofálják a vereséget.

A Gazeta Sporturilor egyértelműen számonkéri a Román Labdarúgó Szövetséget és a szövetségi kapitányt az Európa-bajnokságon mutatott csúfos teljesítményért, és azon sem lennének meglepődve, ha Iordanescu kapitány távozna ezek után.

Olvasói sztorik