EB 2016

Király: Portugália lesz az ellenfél, nem Ronaldo

A Recordnak nyilatkozott a magyar hálóőr.

Elkezdődött a hangolódás Magyarország Portugália elleni találkozójára és nemcsak hazánkban, de az Ibériai-félszigeten is. Válogatottunk kapusát, Király Gábort (akit a lap csak “melegítőalsók mitikus őrzőjeként” emleget) például a portugál Record szólaltatta meg. Arra kérték, az általa még angliai légióskodása alatt megismert Ronaldót hasonlítsa össze a mostanival.

– Már akkor is nagyon gyors volt, sebesen cselekszik, erős. És még egy dolog: most már tapasztalt is. Pontosan tudom, milyen jó érzés kiélvezni ennek az előnyeit. Ronaldo nem pihen meg a képességei árnyékában, hanem folyamatosan fejlődni akar. Ezért különleges játékos. Én már többször is játszottam a háromszoros aranylabdással, úgyhogy nem lesz újdonság, a csapattársaim többségének azonban igen – nyilatkozta kapusunk az Izland elleni meccs után, majd hozzátette: Magyarország nem Ronaldóval, hanem Portugáliával találkozik majd.

– Erős válogatottal csapunk össze és azt hiszem, képesek lehetünk egy jó meccset játszani. Mindig is új célokat, új magasságokat tűztem ki magam elé, erre építettem az egész karrierem. Imádom a focit, kiskoromtól kezdve fontos volt számomra – mondta a kapus, akit a magyar siker titkáról is kérdeztek.

– A titok a gárda személyiségjegyeiben rejlik. Mindig csapatként igyekszünk játszani. Nincs nagy meglepetés! – nyilatkozta Király.

Olvasói sztorik