EB 2016

Hajrá, britek! Már ma továbbjuthatunk

Ha Anglia ma este nyer, Magyarország ott van a tizenhat között.

A harmadik csoportkör első játéknapján szerencsésen alakultak az eredmények a magyar válogatott szempontjából. Románia kikapott, így az már biztos, hogy az A-csoport harmadik helyezettje, Albánia nem lehet veszélyes a mieinkre a továbbjutás szempontjából. Az albánok három ponttal, negatív gólkülönbséggel végeztek a harmadik helyen, így kevés az esélyük, hogy ott lehetnek a legjobb harmadikok között – de nincs is jelentősége a mi szempontunkból, hiszen a Storck-csapatnak már most négy pontja van.

Miután a hat csoportharmadikból négy továbbmegy a nyolcaddöntőbe, már csak egy válogatottnak kell négy pontnál kevesebbel végeznie ezen a helyen a csoportjában, hogy akkor is egészen biztosan ott legyünk a tizenhat között, ha szerdán kikapunk a portugáloktól és csak a 3. helyre futunk be. Ez az egy pedig kis szerencsével már ma meglehet.

A B-csoportban az első helyen álló, 4 pontos Anglia a három egységgel álló Szlovákiával mérkőzik, míg a szintén 3 pontos Wales a csoport utolsó helyén álló, 1 pontos Oroszországgal. Nem nehéz kiszámolni: ha a szlovákok és az oroszok kikapnak, egyikük sem éri el a 4 pontot. Sőt, nekünk az is elég, ha a a szlovákok kikapnak, hiszen akkor már egészen biztosan nem lehet két 4 pontos csapat a csoportban.

Ha a szlovákok pontot vagy pontokat szereznek, akkor viszont biztosan lesz három gárda is minimum 4 ponttal, és még Anglia is lehet csoportharmadik. Persze, remélhetőleg a mieink továbbjutása nem ezen fog eldőlni, de a biztonság kedvéért szurkoljunk csak a brit csapatoknak ma este!

A B-csoport állása

1. Anglia 4 pont 3-2

2. Wales 3 pont 3-3

3. Szlovákia 3 pont 3-3

4. Oroszország 1 pont 2-3

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik