EB 2016

Családi dráma miatt maradt le az Eb-ről az észak-írek sztárja

Paddy McCourt elárulta, feleségének agydaganata volt, műteni kellett.

A korábbi Celtic-játékos, Paddy McCourt hosszas hallgatás után nyilvánosan beszélt arról, hogy feleségénél súlyos betegséget diagnosztizáltak. Emiatt maradt ki az észak-ír válogatott keretéből is.

A 32 éves játékos múlt hónapban közös megegyezéssel hagyta ott a Luton Townt, és vonult vissza váratlanul. A szélső ezidáig hallgatott, most azonban elárulta, amikor megtudta a nagy bajt, semmi mással nem tudott foglalkozni.

– Felhívtam Michael O’Neillt, a szövetségi kapitányunkat, elmagyaráztam neki, mi történt és leszögeztem: nem veszek részt az Európa-bajnokságon. Hasonló helyzetben azt gondolom, mindenki csak a családjára tudott volna gondolni.

– Amikor kiderült, hogy feleségemnél agydaganatot találtak, az orvosok rögtön közölték velünk, hogy operációra van szükség, mivel olyan gyorsan el kell távolítani azt, amilyen hamar csak lehet. A daganat jóindulatú volt, de növekedett. A beavatkozásra június 9-én került sor, egy nappal az Eb nyitómérkőzése előtt.

Az írek szövetségi kapitánya azt kérte játékosától, legyen a felesége mellett és még csak ne is gondoljon a francia tornára.

– Az operáció szerencsére sikeres volt, pozitív visszajelzéseket kapunk, jó a diagnózis is. Nagyon idegőrlő időszakon mentünk át, de szerencsére csak remek híreket kaptuk az utóbbi időben az orvosoktól. Laura most még lábadozik, 4-6 hónap alatt épülhet fel teljesen, de Istennek hála, teljesen normális életet élhetünk egymás mellett.

Olvasói sztorik