EB 2016

Az Eb „futóbolondjai”: Guzmics a második, Nagy Ádám a hatodik

Dárdai munkáját igazolják az UEFA statisztikái.

Mint arról már szó esett, a francia Kingsley Coman a Svájc elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen 32.8 km/órás sprintet nyomott, így megelőzte az eddig első helyen álló Guzmics Richárdot – a magyar védő 31.6 km/órás futása a második a sorban a torna eddig mért leggyorsabb sprintjei között.

Az UEFA hivatalos honlapján közzétetteemellett a torna eddigi legtöbbet hajtó játékosainak listáját is, melyen Nagy Ádám a szintén előkelő hatodik helyet foglalja el. A magyar középpályás még az osztrákok elleni első csoportmeccset zárta 12 268 méterrel a lábaiban.

Érdekesség, hogy a legtöbbet futó játékosok listáján a második és a negyedik helyen is a cseh Vladimir Darida szerepel: a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-ben edződő labdarúgó a horvátok ellen 12 563, a spanyolok ellen pedig 12 341 métert futott összesen. Hogy Dárdai edzései mennyire hatékonyak, azt a torna másik Hertha-játékosa, a szlovák Peter Pekarík is igazolja: ő a Wales elleni 12 290 méteres teljesítményével közvetlenül előzi meg Nagy Ádámot. Utóbbi kategóriában az olasz Marco Parolo vezet: Belgium ellen 12 570 métert tett meg a pályán.

Olvasói sztorik