EB 2016

A hollandiai 1-8 bírója dirigál a magyar válogatottnak

Martin Atkinson fújja a Portugália elleni meccsünket.

A magyar-Izlandi meccsen közellenséggé váló orosz Szergej Karaszev után immáron azt is tudjuk, ki fújja a mieink utolsó csoportmeccsét: a Magyarország-Portugália találkozót Martin Atkinson dirigálja majd.

Az angol játékvezetőhöz nem fűződnek éppenséggel szép emlékeink, hiszen pont ő működött közre a magyar futball történelmének egyik legsötétebb estéjén, amikor válogatottunk 2013-ban az Amsterdam ArenA-ban 8-1-es vereséget szenvedett Hollandiától.

A 45 éves brit spori ezen kívül egy összecsapáson fújt még a magyar válogatottnak, akkor is kikaptunk, 2010-ben Solnában ugyanis Pontus Wenbloom duplájával 2-0-ra nyertek a svédek.

A mostani keretből Svédországban Priskin Tamás, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Elek Ákos, Juhász Roland és Király Gábor volt ott; Hollandiából Nikolics Nemanja, Elek Ákos, Németh Krisztián, Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Kádár Tamás és Guzmics Richárd emlékezhet Atkinsonra.

Az angol játékvezető a mostani Eb-n eddig egyetlen mérkőzésen működött, a torna talán legélvezetesebb találkozóját, a Németország-Ukrajna meccset vezette. Ekkor egyedül Jevhen Konopjanka kapott sárga lapot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik