EB 2016

Wenger megvédte Pogbát

A francia mester szerint túl sokat várnak honfitársai a még mindig csak 23 éves Juventus-játékostól.

Egyelőre nem futballozik csúcsformában Paul Pogba a franciaországi Európa-bajnoskágon, a kritikákat pedig látszólag nehezen viseli. A fiatal francia támadót most Arsene Wenger védte meg egy nyilatkozatában.

Pogba Albánia ellen csak kispadon kezdett, majd félidőben beállt, de a találkozó után nem játékától, hanem egy, az őt kritizáló újságírók felé elengedett karlendítésétől volt hangos a nemzetközi sajtó. Bár később elnézést kért a félreérthető mozdulatért, tagadta a „bemutatás” tényét.

Az Arsenal francia menedzsere most védelmébe vette honfitársát.

– Túl sokat várunk tőle, elfelejtjük, hogy még mindig csak 23 éves, és ennyi idősen nehéz Franciaország vezérének lenni – kezdte Arsene Wenger, majd hozzátette. Ebben a korban még Platini vagy éppen Zidane képességeit is sokan megkérdőjelezték. Pogba továbbra is tanulja a szakmát. Azt mondják, volt egy rossz mozdulata Albánia ellen, de ez egy olyan folyamat, amin minden játékosnak át kell mennie. Amikor 20-21 évesen egy tehetség tagja lesz a válogatottnak, mindenki azt mondja neki: te vagy a legjobb és legerősebb, akit valaha láttam… Ez fokozatosan egyre nagyobb elvárásokat generál, így 23 évesen már azt mondják nekik: hé, haver, nem teljesíted a szintet, amit várunk tőled.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik