EB 2016

Ronaldón röhög egész Európa

Mélyrepülésben a nagy tornákon a háromszoros aranylabdás.

Talán nem túlzó kijelenteni, hogy Cristiano Ronaldón immáron négy pontot vesztegetett el Portugália. A háromszoros aranylabdás az első mérkőzésen is sok látványos hibát követett el – többek közt ordító ziccerben rúgott el a labda mellett -, a második találkozón azonban még durvább bakit vétett: tizenegyest rontott. Az elmúlt öt büntetőjéből a negyediket…

Amúgy is pocsék teljesítményét ráadásul azzal fejeli meg, hogy minősíthetetlenül végzi el a szabadrúgásokat. Az már az Ausztria elleni meccset megelőzően is felmerült, hogy nagy tornákon a válogatott színeiben még egyetlen szabadrúgásgólt sem szerzett (annak ellenére, hogy szinte kizárólag ő végzi el a valóban ígéreteseket), összességében pedig már 34 elrontottnál jár, de az osztrákok ellen ezt még tovább folytatta, így most már 36-on áll a számláló. A Bleacher Report Ronaldo bénázásáról még a második mérkőzés előtt posztolt egy igen szemléletes animációt:

A Real Madrid sztárja első portugálként hibázott büntetőt nagy tornán, de azért lövésnek ezt is felírták. És hogy ez miért fontos?

Nos, Cristiano Ronaldo ugyanis az Eb-k történetének messze-messze legtöbbet kapura lövő játékosa, immáron 96-nál jár, ami nem kevesebb mint 44-el több a második helyezettnél – Thierry Henry 52-szer próbálkozott. Csak a franciaországi Európa-bajnokságon lejátszott két meccsén 20 (!) alkalommal vállalkozott lövésre a portugál klasszis, ez pedig magasabb szám annál, mint ahánnyal kilenc teljes csapat büszkélkedhet – csakhogy azoknak egy része viszont szerzett gólt, ellentétben C. Ronaldóval…

A kérdés már csak az: meddig engedi még Fernando Santos szövetségi kapitány, hogy legnagyobb csillagának egója tönkretegye a portugál válogatott rögzített szituációit?

Olvasói sztorik