EB 2016

Magyarország egy mikrokozmosz az Európa-bajnokságon – lapszemle

Áradozik a sajtó, szinte mindenki a 16 között látja a mieinket az Eb-n.

A magyar válogatott fontos ponttal folytatta „vadászatát” az Európa-bajnokságon. Bernd Storck együttese Izland ellen ért el 1-1-es döntetlent, így továbbra is vezeti az F-csoportot, s karnyújtásnyira került a 16 közé jutástól. Utóbbi a téma a nemzetközi sajtóban is.

A spanyol Marca összefoglalójának címe is erre utal: „Úgy tűnik, Magyarország már a második körbe lépett”. A lap kiemeli, Izland nagyon türelmesen várt a lehetőségre, és élt is ezzel, miután Király Gábor elejtette a labdát egy szöglet után, de a magyar csapat végül addig rohamozott, hogy megszerezte az egyenlítő gólt.

Nagyon hízelgő cikkel rukkolt elő az SBNation, mely kijelenti: „Magyarország egy mikrokozmosz az Európa-bajnokságon”. Az írás az eddigi Eb-meccsek kritikájával kezdődik, ugyanis „egy kezünkön meg lehet számolni, hogy hány meccset döntött el eddig egynél több gól”, utalva az eddigi igencsak gólszegény találkozókra, sőt azt is könnyen meg lehet számlálni, hány találkozó dőlt el az utolsó percekben. Hozzáteszik viszont: a magyar csapat nem illik ebbe a sorba, ugyanis azon kevés együttesek közé tartozik, mely a meccs elejétől a végéig végigrobotolja a találkozóit.

A brit Daily Mail a meccs előtti szurkolói balhét is kiemeli, és a magyar gólt követő petárdázás is szóba került. Azonban a lap is hozzáteszi: a magyar válogatottnak immár nagyon közel a továbbjutás, így van is mit ünnepelni a lelátókon.

A spanyol AS „Magyarország és a második körös álmok” címmelfoglalta össze a szombati meccset. A cikk szerint Gera és Nagy Ádám is remekül játszott, bár Király hibája miatt így is nehéz helyzetből kellett felállnia a magyar csapatnak, amely azonban jó játékkal rukkolt elő. Izland teljesítményét is elismeri: egy ilyen kis nemzettől igazán szép eredmény volt ez is.

Általánosan elmondható, hogy a külföldi lapok többsége már a legjobb 16 között látja a magyar csapatot, amit egy portugálok elleni pontszerzéssel biztosíthatna is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik