EB 2016

Gyorsan hazamentek a csalódott izlandiak

Matus Sándor szerint elismerték, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Ausztria ellen nem övék a lélektani előny.

Az izlandi Akuryeniben élő magyar kapus, Matus Sándor már többször nyilatkozott a Rangadónak, a magyar-izlandi mérkőzést megelőzően. Most arról számolt be, hogy mélységesen csalódottak voltak az ottaniak a találkozó után, pedig igen jó hangulatban, tömegek nézték együtt a meccset.

– Gyorsan kiürült a főtér a lefújást követően… De ez érthető is, nagyon közel voltak a majdnem biztos továbbjutáshoz – mondta Matus.

A tizenkét éve Izlandon élő hálóőr családjában mindkét csapatnak szurkolt valaki, egyik kisfia magyar, másik izlandi mezben nézte a meccset, és a végén sem volt viszály. Az izlandiak találkozó utáni reakcióiról is kérdeztük a játékost.

– A döntetlen családi szempontból is a legjobb eredmény, maradjunk ennyiben… Azt elismerték az itteniek, hogy a második félidőben jobb volt a magyar csapat és az egyenlítés is megérdemelt volt, de mindenki nagyon csalódott, hogy az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezükből a győzelem – meséli.

Izland számára még így is adott az esély a továbbjutásra, mert az eddig nem éppen acélos osztrákok ellen akár meg is nyerheti utolsó meccsét (és ez esetben akár még minket is megelőzhet a csoportban). Matus viszont amondó, nem könnyű a Lagerback-csapat helyzete.

– Szerintem is jobb volt eddig Izland, mint Ausztria, de az osztrák válogatott önbizalmat meríthet a portugálok elleni egy pontból, ami egyben a reményt is visszaadta nekik. Az izlandi válogatott pedig drámai módon veszített két pontot. Nem lesz könnyű őket lelkileg helyre rakni. És a kispadjuk is rövid, a harmadik meccsre már nem lesznek olyan frissek. Szeretném, ha továbbjutnának, de a jelen helyzetben Ausztria lehet nyugodtabb – véli Matus Sándor.

Olvasói sztorik