EB 2016

„A magyar szurkolók szégyent hozták a tornára”

Nem dicséri a válogatottunkat a neves portál szakírója.

Nincs elájulva sem a magyar csapat, sem a magyar szurkolók teljesítményétől a neves focis szaklap, a Goal.com, pontosabban annak szakírója, Chris Wheatley. A szombati Magyarország-Izland találkozóról beszámoló cikke igencsak ellenfelünk körül forog, kiemelve, hogy a szigetországiak újabb kiváló meccset játszottak, miközben a magyarok “görögtüzeket gyújtottak és a rendőrséggel verekedtek”.

Wheatley megemlíti, hogy Izland most már a vezetést is meg tudta szerezni, miután “Gylfi Sigurdsson nyugodtan hajtotta végre a büntetőt azt követően, hogy Király Gábor kiejtette a labdát a szöglet után, Gunnarsson pedig elesett Kádár Tamás szerelési kísérletét követően”. A mérkőzést teljes egészében nyilvánvalóan nem látó újságíró hozzáteszi: hiába a kékek birtokolták a legkevesebbet a labdát bármely nagy torna csoportkörének első fordulójában (27,8 százalék Portugália ellen), Görögország 2004-es példájából látszik, hogy a szórakoztatási faktor nem releváns.

A Goal.comon megjelenő írás emlékeztet: ezúttal is az ellenfélnél, a magyaroknál volt többet a labda, de “9,8 milliós népességük ellenére igazi támadópotenciáljuk nincs, sem Dzsudzsák Balázs, sem Kleinheisler László, sem Priskin Tamás nem alkotott maradandót”.

– Volt pár helyzetük, de amíg legjobb játékosaik vaktölténnyel tüzelnek, nem valószínű, hogy túl messzire jutnának a tornán – írja a futballunk helyzetét nem igazán ismerő Wheatley.

– Néha a legkisebb nemzeteknek van a legnagyobb szívük és annak ellenére, hogy a fantasztikus izlandi tábornál nagyobb létszámú volt a magyar, a szigetországi csapat olyan teljesítményt nyújtott, amelyet bármely európai óriás megirigyelt volna. Saeversson kései öngólja kegyetlenül hatott, de nem vetett véget Izland azon álmainak, hogy veretlenek maradjanak a tornán – tette hozzá, majd kiemelte, hogy a lelátókon sajnos ismerős jelenetek zajlottak, mivel a magyar szurkolókat paprikaspray-vel kellett szétválasztania a rendőrségnek.

Franciaországban náci karlendítést emlegetnek

A legnevesebb francia sportnapilap, a L’Équipe ráadásul egy olyan képet is kiszúrt, amelyen a magyar szurkolók (egy része) náci karlendítést mutat.

Olvasói sztorik