EB 2016

Ronaldo mindent kihagyott, Magyarország a csoport élén

A portugál klasszis büntetőt is hibázott, így nem született gól a Portugália-Ausztria összecsapáson.

Európa-bajnokság, F-csoport, 2. forduló

Portugália–Ausztria 0-0
Párizs, Parc des Princes, 44291 néző játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)
Portugália: Rui Patrício – Vierinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro – W. Carvalho, Moutinho – Quaresma (Joao Mário, 71.), André Gomes – Ronaldo, Nani. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Ausztria: Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs – Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger – Harnik, Alaba (Schöpf, 65.), Arnautovics – Sabitzer (Hinterseer, 85.). Szövetségi kapitány: Marcell Koller

Osztrák helyzettel kezdődött a magyarral azonos csoportban lévő Portugália-Ausztria mérkőzés az Európa-bajnokság második körében: Sabitzer csodaszép beadását Harnik fejelte mellé a 3. percben. Nem sokkal később érkezett a válasz a másik oldalon, azonban Nani 8 méterről fölé bólintott.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a portugálok próbálták átvenni a kezdeményezést, a 12. percben Nani a bal szélről tört be a tizenhatoson belülre, jobb belsővel a hosszú sarkot célozta, de Almer bravúrral hárított lábbal. Nem volt idejük fellélegezni az osztrákoknak, pár másodperccel később Almernek már Vierinha lövését kellett szögletre paskolnia.

Rövid altatás után megint a portugálok villantak: Cristiano Ronaldo remekül érkezett egy bal oldalról érkező visszagurításra, a Real Madrid klasszisa azonban nyolc méterről a kapufa mellé belsőzött. Hatalmas helyzet maradt ki. Csakúgy mint a 29. percben, amikor egy szöglet után Nani a kapufát fejelte telibe.

Az első félóra egyértelműen a portugálokról szólt, a sógorok teljesen beszorultak a kapujuk elé, de a gólszerzés nem akart összejönni a luzitánoknak. A 37. percben ismét Ronaldo próbálkozott, de félmagas 14 méteres lövésébe nem volt erő, az osztrák kapus pedig könnyedén fogta a lövést.

A második félidőt Ausztria kezdte jobban: Ilsanker távoli sistergős bombája Rui Patríciót tornáztatta meg. Szépen-lassan ismét beszorította kapuja elé az osztrákok a portugál válogatott, Ronaldo előbb lábbal, majd fejjel veszélyeztetett, de Almer mindkét alkalommal bravúrral védett. Kisebb csoda, hogy Ronaldo még nem talált a hálóba.

A 65. percben a portugál Aranylabdás szabadrúgásból próbálkozott, de ezúttal állított szituációból nem találta el a kaput. Helyzet nélküli percek következtek, aztán a 78. percben ritmust váltott Portugália, és pofás támadás végén Hinteregger rántotta le Ronaldót a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt a sértett a kapufára lőtte, a Real Madrid sztárja el volt átkozva a mai estén.

Megtört a jég! A 86. percben Cristiano Ronaldo végre a hálóba fejelt, de lesállás miatt a játékvezető teljesen jogosan érvénytelenítette a találatot. Érvényes gól a hajrában már nem született, a találkozó így gól nélküli döntetlennel zárult. Így eldőlt, hogy a magyar válogatott 4 szerzett ponttal az F-csoport első helyéről várja az utolsó kört.

Olvasói sztorik