EB 2016

Dzsudzsák: minden alkalommal 15 millióan lépünk pályára

Böde maga szerette volna berúgni; Dzsudzsák szerint a tábor miatt remegett meg a védő lába.

Magyarország heroikus küzdelemben, fantasztikus hajrával pontot mentett Izland ellen az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. A mérkőzést követően Nagy Ádám és Bernd Storck értékelt.

– A mérkőzés előtt biztosan nem egyeztem volna ki a döntetlennel, hiszen a három pont lett volna az igazi születésnapi ajándék. A meccs képe alapján mondható, hogy a semmiből született az izlandi gól. Egy szót sem szólhattak volna, ha mi vezetünk az első játékrészben. A végén persze ezek után elégedettek lehettünk a döntetlennel. Igazságtalan lett volna, ha pontot sem szerzünk ma. A mérkőzés nagy részében domináltunk – értékelt Nagy Ádám.

– Fantasztikusan játszott a csapat az elsőtől a 90. percig. Mindent beleadtunk, igazi csapatként működtünk. Sokat kockáztattunk, de sokat is nyertünk! – kezdte Bernd Storck. – Teljesen lényegtelen, hogy jogos volt-e a tizenegyes, ami fontos, hogy ismét fejlődtünk. Kiemelkedő labdabirtoklásunk volt, joggal ünnepelhetünk.

Az (ön)gólhoz Böde Dániel volt a legközelebb, őt is megszólaltatták az M4 Sport riporterei.

– Jobban örültem volna, ha én rúgom be, de a lényeg, hogy gól lett. Én már csak ünnepelni rohantam, hiszen bent volt a kapuban a labda, mire felálltam. A hangulat felejthetetlen volt, rászolgáltunk az egy pontra. A tizenegyest még vissza kell nézni, de nem számít, menni kell tovább – mondta Böde.

Természetesen a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs is nyilatkozott.

– Nem érdemeltünk vereséget, de ilyen közönség mellett nem is lehet veszíteni. Fantasztikus hangulatot varázsoltak ide, tényleg döbbenetes. Szinte a saját szavunkat sem hallottuk. Ők is velünk együtt gyötörték be az egyenlítő gólt, hiszen meggyőződésem, hogy a hátvédnek a tábor miatt remegett meg a lába. Amit most csináltunk, az a vártnál is sokkal több, bár már az első mérkőzés is maga volt az álom. Továbbra sem vagyunk a torna esélyesei, egyszerűen csak szívvel-lélekkel tesszük a dolgunkat. Minden alkalommal 15 millióan lépünk pályára, így pedig nagyon kevés csapat tud megverni minket! – fogalmazott a Bursaspor szélsője.

Olvasói sztorik