EB 2016

Milyen világsztárok mezeit őrzi Király Gábor? – FOTÓK

A csúcstartó kapus nem akárkikkel nézett szembe. Megnéztük a szombathelyi gyűjteményét.

A magyar válogatott kapusa, Király Gábor 18 évet játszott külföldön, több angol és német klubcsapatban töltött el hosszabb-rövidebb időt, emellett lejátszott 104 válogatott mérkőzést is. Ennyi idő alatt temérdek világsztárral találkozott a futballpályán, többekkel mezt is cserélt a meccsek végén – írja anyugat.hu.

Az így megszerzett mezek a Király Sportcentrum folyosóin és büféjében láthatók. Nem akárkikkel „találkozhatunk” ebben a gyűjteményen: Didier Drogba, Michael Preetz, Sebastian Deisler, Hans-Jörg Butt, Jerzy Dudek, Erik Olof Mellberg, Manuel Neuer, Emmanuel Eboue, Andy Cole, Stefan Kiessling, Roman Weidenfeller, David James, Petr Cech, Tomasz Kuszczak és Ruud Hesp.

Ezek mellett szép számmal vannak saját mezei volt klubcsapataiból – a német Hertha, 1860 München és Bayer Leverkusen, az angol West Ham, Crystal Palace, Burnley – és persze igazi retró stílusú válogatott trikók is.

Természetesen nemcsak világsztárok a mezei lógnak a falon, hanem olyan magyar játékosoké is, akik más német vagy angol klubcsapatban játszottak és léptek pályára Király Gábor ellen. Többek között Lőw Zsolt, Gera Zoltán, Mátyus János, Lisztes Krisztián, Torghelle Sándor, Fülöp Márton, Buzsáky Ákos és Halmosi Péter nevével is találkozhatunk.

Kíváncsian várjuk, hogy a mostani Európa-bajnokságról milyen ereklyékkel érkezik haza a Szombathelyi Haladás legendás kapusa.

További fotókat itt böngészhet!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik