EB 2016

Még mindig nem bíznak bennünk Európában

A külföldi lapok Izlandot tartják esélyesebbnek a két válogatott összecsapásán.

Pár napja egyértelmű osztrák győzelmet vártak külföldön az Európa-bajnokság F csoportjának nyitómeccsén, és bár nemzeti tizenegyünk magabiztosan, 2-0-s sikert aratva verte Ausztriát, a kontinens sportlapjai a ma 18 órakor kezdődő Izland elleni mérkőzésen is minket tartanak esélytelenebbnek.

Bár minden lapnál elismerik, hogy Magyarország szép játékkal múlta felül az esélyesebbnek tartott Ausztriát, azt mintha hirtelen elfelejtenék, hogy Alabáékat korábban az Eb sötét lovaként, sőt titkos favoritjaként emlegették, és sokkal inkább Izland Portugáliával szembeni pontszerzésével foglalkoznak a beharangozókban. A leaguelane.com egyenesen odáig megy, hogy a mieink sikerét könnyű győzelemnek, az északiak döntetlenjét pedig óriási és tökéletes teljesítménynek értékeli.

A legtöbb oldalon leírják, hogy Magyarország egy győzelemmel biztos továbbjutóként várhatná az utolsó fordulót, de egy döntetlennel is jó helyzetbe kerülnénk, míg Izlandon vélhetően most nem örülnének felhőtlenül az egy szerzett pontnak. A Standardnál kiemelik, hogy előzetesen mindkét válogatottnál ezt a mai meccset gondolták a legkönnyebben behúzható találkozónak a csoportban.

Szintén az angol lapnál írják, hogy hiába a mieink remek teljesítménye, a semleges szurkolók közül szinte mindenki Izlandot fogja támogatni a két csapat összecsapása során. Ezt támasztja alá az oldalon kiírt szavazás is, ahol a voksolók 45 százaléka látja esélyesebbnek a szigetországot, szemben azzal a 35 százalékkal, amely magyar sikert vár.

A Skysports hasonló szavazásában, és a különböző fogadóirodáknál is Sigurdssonékat látják esélyesebbnek, de még az ESPNFC két szakértője sem vár magyar győzelmet: egyikük 2-1-es izlandi sikert, másikuk 1-1-es döntetlent tippel. Szintén itt írják azt, hogy Dzsudzsák Balázsnak mindenképp jobban kell játszania, mint kedden, ha a magyarok jó eredményt akarnak elérni, míg a mérkőzés szerintük a középpálya tengelyében fog eldőlni: az első meccsen 97 százalékkal passzoló Nagy Ádám, és/vagy a tapasztalt, hét sikeres szerelésével a teljes forduló legjobb ilyen mutatóját produkáló Gera Zoltán, illetve a teljes izlandi csapat mozgatását végző Gylfi Sigurdsson csatáját vélik a mérkőzés kulcspárbajának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik