EB 2016

Lesz magyar–román szurkolói balhé a románok szerint

A bukaresti székhelyű Gazeta Sporturilor sportlap internetes oldala szerint a magyar ultrák támadást szerveznek a román szurkolók ellen vasárnap Lyonban, a Románia–Albánia Eb-meccs helyszínén. A lap úgy tudja, honfitársainkat lengyel drukkerek is támogathatják a rajtaütésben.

A meg nem nevezett forrásokra hivatkozó, ennél fogva megkérdőjelezhető valóságtartalommal bíró írás szerint a szervezett román szurkolói csoportok felkészültek erre az eshetőségre, ám az egyszerű drukkereket váratlanul érheti a támadás.

Mint írják, a helyszínre vasárnap napközben, az Izland elleni válogatott mérkőzés után érkező magyarok, és a Párizsból Marseille-be tartó, de Lyonban szintén megálló lengyelek óriási túlerőben lesznek a mostanra 5000 fősre fogyatkozó román táborral szemben. A lap nem tartja kizártnak, hogy a marseille-i verekedéshez hasonló utcai harcba fullad a három nemzet szurkolóinak találkozása.

A Sporturilor a cikk végén nem felejti el megemlíteni, hogy 2013 szeptemberében, a 3-0-ra elveszített bukaresti világbajnoki selejtező után a magyar szurkolók összetűzésbe keveredtek a csendőrökkel a román fővárosban.

Olvasói sztorik