EB 2016

Eddig tartott: Rosicky számára valószínűleg véget ért a torna

Két meccset bírt a sérülékeny korábbi Arsenal-játékos.

Tomas Rosicky, a cseh válogatott ásza meglepetésre vehet részt a franciaországi Európa-bajnokságon egy olyan szezon után, amelyben mindössze 19 perc jutott neki klubjában, az Arsenalban. A most már hosszú-hosszú évek óta sérülésekkel küzdő középpályás pazarul is játszott a spanyolok és a horvátok ellen, most azonban úgy tűnik, véget is ért számára a torna.

Rosicky a horvátok elleni találkozón sérült meg akkor, amikor már minden cserelehetőségét kihasználta Vrba mester, ezért végig a pályán maradt a 35 éves játékos.

A gólpasszt is jegyző cseh szerint sérülése annak tudható be, hogy teljesen kifárasztotta magát, fizikai határán túl is csak futott és futott.

– Csapattársaim fantasztikus, sorsdöntő meccsre készülnek, de biztos vagyok benne, hogy én nem fogok tudni játszani – nyilatkozta Rosicky.

Az orvosok azt valószínűsítik, hogy a következő két és fél-három hétben már nem is épül fel a középpályás, vagyis véget ért számára az Eb. Ugyanakkor egyelőre az sem biztos, hogy a csehek egyáltalán túlélik a csoportkört, hiszen az utolsó csoportmeccsen mindenképpen meg kéne verniük Törökországot, ami Rosicky hiányában egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik