EB 2016

De Gea megdöntötte Gordon Banks rekordját

Első öt tétmeccsén nem kapott gólt a spanyol válogatottban a hálóőr.

Jó 50 éves rekord dőlt meg David de Gea jóvoltából. A Manchester United 25 éves spanyol kapusa csak nemrégiben verekedte be magát a válogatott kezdőjébe, olyannyira, hogy már az Európa-bajnokságon is őt favorizálja Iker Casillas helyett Vicente del Bosque szövetségi kapitány.

A tízszeres válogatott hálóőr Törökország ellen játszotta le ötödik tétmérkőzését a spanyol válogatott színeiben. Az előző eredmények: Luxemburg-Spanyolország 0-4, Macedónia-Spanyolország 0-1, Ukrajna-Spanyolország 0-1, Spanyolország-Csehország 1-0, pénteken pedig 3-0-ra győztek az ibériaiak. Mindez azt is jelenti, hogy de Gea eddig tétmérkőzésen még nem kapott gólt a válogatottban.

A vonatkozó rekord a következő (volt): a később világbajnok Gordon Banks 1963-ban debütált az angol nemzeti tizenegyben, első négy téttel bíró találkozóján pedig nem vették be kapuját, ami végül egy Eusébio-tizenegyessel történt meg az ötödik meccsen.

A csúcs 2016. június 17-ig állt, mostantól azonban David de Gea nevéhez fűződik, ráadásul még nincs vége: a hálóőr Horvátország ellen tovább nyújthatja sorozatát.

Dashboard 1

A debütálások

Olvasói sztorik