EB 2016

Barátságos döntetlent remélnek a magyar drukkerek

Izlandi újságírók kérdezték szurkolóinkat.

Az izlandi médiamunkások sem lazsálnak, a Fótbolti.net újságírói a Magyarország-Izland találkozó előtt néhány Marseille-ben tartózkodó magyar szurkolót kérdeztek véleményükről és a meccsről.

A megkérdezett magyar drukkerek szerint nagyon tiszteletreméltó, hogy a mindössze 330 ezres izlandi lakosság 10%-a, 33 ezer szurkoló elutazott Franciaországba, hogy biztathassa csapatát. Reményüket fejezték ki, hogy a szombat esti találkozó barátságos döntetlennel – Gudjohnsen és Dzsudzsák góljával 1-1-re – zárul, majd az utolsó körben Izland legyőzi Ausztriát és a portugálokkal hármasban bemasírozunk a nyolcaddöntőkbe.

Azt is elmondták, hogy ők is nézték az Izland-Portugália találkozót, amelyen egyértelműen a szigetországért szorítottak, hiszen fantasztikus, amin az izlandi foci keresztülment az elmúlt években.

Véleményük szerint a magyar-osztrákon Gera Zoltán lett a legjobb, de olyan hihetetlen történetek lengik körül az egész csapatot, mint például Király Gáboré, aki szürke mackónadrágjában éppen Ausztria ellen lett az Eb-k történetének legidősebb játékosa.

– Senki másnak nincs Királya, rendkívül egyedi figura! – nevetett a szurkoló.

Szintén a Fótbolti.net oldalon közölték Lars Lagerback sajtótájékoztatójának rövid kivonatát is, természetesen elsősorban a magyarokkal foglalkozott az izlandi szövetségi kapitány.

– Nem lepődtem meg, hogy Magyarország legyőzte Ausztriát. Jók voltak az Eb-re való felkészülés során is. Az már váratlanabbul ért, hogy az osztrákok ilyen gyengék voltak. Akárhogy is, remekül kell játszanunk, hogy legyőzzük a magyarokat! – fogalmazott Lagerback.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik