EB 2016

Ünneplésre készül szombaton az izlandi válogatott

A skandinávok edzőpárosa elismerően beszél a magyarokról, de szombaton – kicsit megkésve – győzelemmel ünnepelnék az ország nemzeti napját.

A Reutersbeszámolója szerint az F kvartettben két meglepetéscsapat feszül egymásnak szombat este. Izland a favorit portugáloktól csent pontot, míg a mieink Ausztriát verték 2-0-ra. A külföldi hírügynökség kiemeli, hogy a magyar válogatott a legutóbbi öt mérkőzést sikerrel abszolválta Izland ellen.

– Láthattuk, milyen fejlődésen mentek keresztül a magyarok, roppant egységes csapat benyomását keltették az elmúlt időszakban – kezdte az izlandiak mestere, Heimir Hallgrímsson. – Rendkívül szilárd csapat a magyar, Ausztria ellen pedig megmutatták, nemcsak védekezésben, de támadásban is nagyon erősek. Minden dicséret kijár Bernd Storcknak és segítőinek.

Az izlandi mester szerint a portugálok ellen védekezésüknek köszönhetően tudtak pontot szerezni, Magyarország ellen pedig már a győzelem reményében lépnek pályára a szigetországiak.

– Fantasztikusan védekeztünk, jól megszerveztük játékunkat, keményen megdolgoztunk az egy pontért az ibériaiak ellen. Nem is emelnék ki külön senkit a csapatból, mivel mindenki komoly erőfeszítéseket tett a bravúrpontért. Ha szombaton nyerünk a magyarok ellen, nagy valószínűség szerint továbbjutunk az egyenes kiesés szakaszba. Önbizalmunkat tovább növelné, ha a csoportfavorit ellen szerzett egy pont után győzelemmel folytatnánk remek szériánkat.

Az izlandiak nemzeti napjukat június 17-én tartják, 1944-ben ekkor vívták ki függetlenségüket és alakult meg az Izlandi Köztársaság, ám a játékosok kivételesen nem ünnepelhetnek pénteken.

– Edzésünk lesz, nem fogunk ünnepelni, ezt meghagyjuk a szurkolóinknak. Reméljük, szombaton azonban már együtt örülhetünk az újabb sikernek – zárta szavait Heimir Hallgrímsson.

Az angol FourFourTwo hasábjainaz izlandi edzőpáros másik tagja, Lars Lagerbäck beszélt a szombati játéknap esélyeiről.

– Óvatosnak kell lennünk, nem bízhatjuk el magunkat, mivel a magyarok rengeteget fejlődtek az utóbbi időben, a játék minden elemében jobbak, mint korábban. Az osztrákok felett aratott sikerük annak ellenére sem lepett meg, hogy Ausztria jó csapat, ám – az olyan nagy tornákon, mint amilyen az Európa-bajnokság is – az egyes nemzetek között minimális különbségeket fedezhetünk fel. Mi még nem tettünk le semmit az asztalra, a keddi pontszerzés után is két lábon a földön kell járnunk, jó munkát kell végeznünk a magyarok ellen, máskülönben vereséget szenvedünk – fogalmazott óvatosan Lagerbäck.

Olvasói sztorik