EB 2016

Löw lépni fog a csatárkérdésben

Szakértőnk szerint Schürrle helyettesítheti Götzét a kezdőben.

Németország két meccs után négy ponttal áll ugyan az Európa-bajnokság C jelű csoportjában, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy már pontot vesztett. Az első mérkőzésen Ukrajna ellen a végletekig kiélezett összecsapást nyert meg végül 2-0-ra a Nationalelf, amely így szinte biztosan továbbjutott, de elégedett nem lehet. Edvi Lászlót, a DigiSport szerkesztőjét már az Eb előtt is kérdezte a Rangadó.hu, most pedig arra kértük, értékelje teljesítményüket két találkozót követően.

– Nemcsak a németektől nem ezt vártam az Európa-bajnokságon, de gyakorlatilag senkitől sem. Eddig egészen gyenge tornánk van, nemcsak gólból akad kevés, de helyzetből is. Talán egyedül csak a magyarokkal lehetünk elégedettek – kezdte Edvi.

– Német részről a csütörtöki teljesítmény nyilván szörnyű volt, az első találkozón pedig valahogy feküdt nekik az ukrán csapat játéka, ezért győztek. A szurkolóik elégedettek nem lehetnek, de a kötelezőt hozzák. Feltétlenül meg kell azonban jegyezni, hogy mondjuk velünk ellentétben ők nem az első hétre készülnek leginkább, hanem a harmadik-negyedikre – értékelt a szakértő, aki szerint Joachim Löwék kissé még keresik a megfelelő összeállítást.

– Nincsenek lépéskényszerben, de az nyilvánvalónak tűnik, hogy Götze ékként nem szerepeltethető, Özil pedig nincs jó formában és nem igazán van alternatívája. A védelem viszont stabil, Hummels és Boateng is remekül játszik – nyilatkozta Edvi, aki egy dolgon különösen meglepődött.

– A vártnál többször jutnak el Neuer kapuja elé az ellenfelek, Kroos és Khedira néha átengedi őket, főleg az ukránok elleni meccsen láthattunk ilyet.

Min kellene változtatnia Löwnek?

– Egészen biztos vagyok benne, hogy a kapitány lépni fog a csatárkérdésben. Nem fogja tovább pátyolgatni Götzét, valószínűleg Müller megy vissza középre és esetleg Schürrle lehetne mögötte Özil helyett vagy mellett – mondta Edvi, aki szerint a keretből eddig a legrosszabb teljesítmény a Bayern most éppen csatárt játszó középpályásáé; míg a legjobb meglepetésre Boatengé.

– Az utolsó meccsen még az is benne van a pakliban, hogy döntetleneznek az északírekkel, akik védekező, kellemetlen együttes; míg a Nationalelf nem túl motivált egyelőre. Ami érdekes, hogy adott esetben akár egy Anglia-Olaszország-Franciaország-Spanyolország útvonal is elképzelhető nekik az Eb-n, ez pedig még nekik is emberes feladat volna – tette hozzá a DigiSport szerkesztője, aki egy érdekességre is emlékeztetett.

– A németek a történelem során tétmérkőzésen még soha nem tudták legyőzni az olaszokat, úgyhogy alighanem nem bánnák, ha most is elkerülnék őket! – jegyezte meg Edvi.

Németország az utolsó csoportmeccsén kedden 18 órától Észak-Írországgal mérkőzik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik