EB 2016

Király miatt mackónadrágra köteleznék az összes kapust Angliában

A magyar játékost imádják a Twitteren.

Az Európa-bajnokság felé közeledve több sportoldal is foglalkozott már Király Gáborral, a magyarok Eb-korrekordot döntő, mackónadrágban védő kapusával, azonban a szélesebb közvélemény csak kedden, a 2-0-s magyar sikert hozó Ausztria elleni mérkőzésen találkozott a hálóőr szokatlan viseletével. Egyes szurkolók Twitteren is reagáltak az esetre, és a fokozott érdeklődésre tekintettel több lap, például a Mirror és az ESPNFC is csokorba szedte a legjobb hozzászólásokat. Mi is ezekből szemezgettünk:

„Csakis imádni tudom a 40 éves Király Gábort, aki pizsamában jelent meg a munkahelyén.”

„Király viselete, ez hatalmas! A sáros térdrész a legjobb, érdekelne, hogy a kapus anyukája még mindig aggódik-e a kimoshatatlan fűfoltok miatt.”

„Király Gábor, a magyarok kapusa szürke melegítőnadrágban véd egy nemzetközi futball-tornán, 2016-ban. Micsoda remek időket élünk!”

„Nem tudom, hogy Rob Corddry (amerikai színész – a szerk.) miért visel mackónadrágot, és miért áll Magyarország kapujában, de valószínűleg ez a legjobb dolog, amit valaha is láttam a futball-pályákon.”

A Mirror megjegyzi, hogy a Premier League-drukkerek emlékezetében még élénken élhet a korábban a Crystal Palace, a Fulham, a Burnley és az Aston Villa csapataiban is védő Király, és a látvánnyal újra találkozó angol szurkolók reakcióit is közlik a lapnál.

„Király még mindig szürke mackóban véd. Minden rendben a világgal!”

„Örömmel konstatáltam, hogy Király továbbra is melegítőben véd. Biztos vagyok benne, hogy ebben is született.”

„Emlékszem, Király egy időre félretette a melegítőjét a Crystal Palace-nál, de miután Kezsman kötényt adott neki és gólt szerzett, soha többé nem védett rövidnadrágban.”

A cikk végén az angol lap egy szavazást is kiírt, „kötelezni kellene-e minden kapust, hogy mackónadrágban védjen?” címmel. Jelenleg toronymagasan, a voksok 79 százalékát begyűjtve az „igen” válasz vezet…

Olvasói sztorik