EB 2016

Havas Henrik keményen osztja a magyar Eb-csapatot

Meglehetősen ünneprontó volt a televíziós, aki úgy véli, az Euro 2016-os tornán szereplő játékosok a régiek cipőjét sem vihetnék….

A Tv2 Mokka című műsorában vidáman szerették volna ünnepelni még egy kicsit a magyar válogatottat, de a műsor történetének első műsorvezetője inkább a hatvanas évek futballját éltette, és a sanyarú jelenen rágódott, ahol a Böde-mez jelent még bármit.

Ahogy arról az Origo.hu beszámolt, Szebeni István széles mosollyal, lelkesen vezette fel a beszélgetést, és arról faggatta Havast, hogy boldog-e a magyar győzelemtől. Havas – akivel a Mokka indult egykor – hamar lelombozza a műsorvezetőt, pillanatok alatt az 1986-os csapatnál köt ki, a magyar-brazil 3-0-s barátságos meccsen merengett, meg azon, hogy kinn vertük a Van Bastennel felálló hollandokat.

Szebeni próbált egy kis optimizmust vinni a műsorba, de Havas ebben a beszélgetésben nem engedett a szigorból.

– A magyar-osztrák első félideje volt a legunalmasabb ezen az Eb-n – szögezte le. – Az utolsó félórát tíz emberrel játszották az osztrákok. Nagyon örülök, de… szegény Koós Jani itt volt Böde-mezben. Nem akarom bántani szegényt..

Majd jött a múltidézés, Szőke, Albert, Bene, Nyilasi, és kész is az időutazás, innen megállíthatatlannak tűnt. Miközben a TV2 megpróbált újságcikkeket mutogatni, ahol a magyarokat éltetik, és az „Extázisban az ország” felirat virít a képernyőn, Havas csak a dicső múlton rágódott.

– Ez egy egészen más kávéház, ami itt folyik. Álljunk már meg, mi kétszer voltunk világbajnoki döntőben! Mi nem szlovákok meg románok vagyunk, álljunk már meg! – morgolódott, és úgy vélte, nem kell elájulni attól, hogy megverte a csapat Ausztria legjobbjait. Havas szerint azért jó az UEFA létszámemelése, mert így az olyan kis csapatok is ott lehetnek a tornán, mint a a magyar…

Olvasói sztorik