EB 2016

A portugálok semmibe veszik Nagy Ádámot?

Miközben fél Európa sorban áll az ifjú magyarért, kiderült, hogy a Benfica is vinné, ám furcsa szerepet szánna neki…

Ahogy arról a Rangadó.hu már beszámolt, a magyar csapat legújabb ásza, a 21. születésnapját pénteken ünneplő Nagy Ádám számtalan európai klub fantáziáját megmozgatta. Legutóbb a török Trabzonspor érdeklődéséről lehetett hallani, és ahogy azt Kövesdi Viktor, a CMG menedzseriroda egyik vezetője a Nemzeti Sportnak elmondta, alig van olyan ország, ahonnan nem érdeklődtek volna iránta.

Mint kiderült, a futballista és az ügynökei abban egyeztek meg, amíg a magyar válogatott szerepel a tornán, nem tárgyalnak senkivel, hiszen a középpályás a külvilág lehető legnagyobb kizárásával csak a játékra figyel.

Kövesdi annyit elárult, minimális az esély arra, hogy Nagy a következő szezonban is a Ferencváros labdarúgója lesz, állítólag a játékos, a menedzseriroda és a zöld-fehér klub is felkészült arra, hogy a középpályás a nyári átigazolási időszakban külföldre kerül. De vajon melyik együttes lesz a befutó?

Felfigyelt Nagy Ádámra a Benfica is, a Record című portugál lap külön írást szentelt a játékosnak. – Vannak olyan játékosok, akik csendesen és szinte észrevehetetlenül mozognak a pályán. Ilyen Nagy Ádám, a magyarok középpályása is. Ha ilyen teljesítményt nyújt a továbbiakban is, akkor biztosan felmegy az értéke, és hamarosan magasabb szinten folytathatja – írta a lap.

Mindez szép és jó, ám van egy bökkenő. A Record értesülései szerint Nagynak a Benfica második csapatában helye lenne. Úgy vélik, ez biztosítaná ugyanis a zökkenőmentes feltételt ahhoz, hogy a lehető legjobban fejlődjön. A magunk részéről biztosak vagyunk benne, hogy Ádámnak nem a „tarcsiban” kell szerepelnie – legyen szó akár egy olyan fantasztikus csapatról, mint a lisszaboni…

Olvasói sztorik