EB 2016

Újabb angol balhé! 36 szurkolót vettek őrizetbe éjjel

Több tucat randalírozó brit szurkolót őrizetbe vettek szerdán Lille-ben a francia rendőrség tájékoztatása szerint.

A hatóság csütörtökre virradóra azt közölte, hogy a szerdai nap folyamán legalább harminchat brit szurkolót vett őrizetbe. Tizenhatan kórházba kerültek.

Az angol válogatott csütörtökön Lens-ban játszik a walesiekkel, de több ezer szurkolója szerdán a közeli Lille-ben tartózkodott, ahol este játszották a Szlovákia–Oroszország Európa-bajnoki mérkőzést.

Az angol és az orosz szurkolók a múlt héten összecsaptak Marseille-ben, a francia hatóságok szerdán mindenáron távol akarták tartani őket egymástól.

A rendőrség este mintegy 200 hangoskodó, randalírozó, oroszokat gúnyoló, kötekedő brit szurkolót igyekezett megfékezni a vasútállomás környékén, miután hangos robbanás hallatszott, és a huligánok palackokat kezdtek dobálni. Olyannyira elfajult a helyzet, hogy a rendőrség könnygázt, paprikasprayt és hanggránátokat vetett be, hogy megfékezze a brit drukkereket, akik nem sokkal éjfél után az Albánia felett aratott 2-0-ás francia győzelmet ünneplő helyiekre rontottak, így újból a hatóságok beavatkozására volt szükség a britek lecsillapítására.

Olvasói sztorik