EB 2016

Reszkess, Izland! 15 ezernél is több magyar lesz Marseille-ben

A magyar szövetség kérvényezte az UEFA-nál, hogy „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal is szóljon a franciaországi stadionokban.

A Ria, Ria, Hungária, és a Magyar népmesék zenéje mellett az Éjjel soha nem érhet véget is felcsendül az Eb magyar meccsein. Ahogy arról a válogatott honlapja beszámol, a magyar csapat első mérkőzését követően a magyar szövetség kérvényezte, hogy a meccsek kezdete előtt lejátszott magyar vonatkozású dal a szurkolók kedvence, Az éjjel soha nem érhet véget című 1998-as Soho Party szerzemény legyen.

Az Európai Labdarúgó-szövetség már megkapta a dal felvételét, és arról tájékoztatta az MLSZ illetékeseit, hogy legkésőbb a harmadik, Portugália elleni csoportmeccsre „bekészítik” a választott dalt, amely biztosan felcsendül szombaton is: a hírek szerint 15 200-ra emelkedett a magyar jegytulajdonosok száma a magyar válogatott következő, marseille-i csoportmérkőzésére.

A dal Náksi Attila által felújított változata felkerült a Bon Voyage – válogatott dalok utazáshoz, szurkoláshoz című válogatáslemezre is, amely kifejezetten a magyar csapat franciaországi kalandjára jelent meg, és többek mellett olyan előadók szerepelnek a lemezen, mint a The Biebers, a Pannonia All Star Ska Orchestra, a Punnany Massif, Ganxsta Zolee és az Irie Maffia. Az album mellett a zenészek a Budapest Parkban tartottak koncertet, amelyen a szurkolókkal közösen „elbúcsúztatták” a magyar válogatottat az Eb-re utazás előtt.