EB 2016

Nikolics hazajönne az Eb-ről

A magyar támadó reméli, Izland ellen szerephez jut és góllal bizonyíthat.

A magyar csapat osztrákok elleni győzelme meghozta a nemzetközi érdeklődést is, eddig nem látott számban gyűltek össze az újságírók a válogatott montauroux-i sajtótájékoztatóján, ahol Nikolics Nemanja és Gulácsi Péter beszélt arról, miért tudja felvenni a versenyt a válogatott nála jobb képességű ellenfelekkel is – írja az Index.

– Minden kép, minden videó eljutott hozzánk, igazi fociláz van az országban, szeretnék öt percre hazaugrani Magyarországra, hogy átérezzem milyen a hangulat. Ez plusz motiváció számunkra. De ki kell emelni azokat a szurkolókat, akik kijöttek miattunk – mondta Nikolics, aki reméli, hogy Izland ellen már pályára léphet, fontosnak tartja a csapat sikerét, de ő azért is jött, hogy gólokat szerezzen.

– A nyitómérkőzés nagyon fontos volt, egy győzelemmel nagyobb az önbizalmunk, ígérgetni nem akarunk semmit. Plusz terhet nem szabad rakni a csapat vállára. Bátran játszottunk, stabilak voltunk hátul, elől is szépen játszottunk. Fontos mérkőzés jön, továbbjuthatunk a csoportból – összegzett Nikolics.

Gulácsi Péter kapus sem lépett még pályára, de ez egyáltalán nem zavarja.
– Más a helyzet, mint a klubcsapatban, más célért játszunk, egy nagyon összetartó társaság vagyunk, hogy ki lép a pályára, az nem változtatja meg a céljainkat. Több órát töltünk együtt, olyan kapcsolat alakult ki, hogy semmiféle egyéni probléma nem fordul elő. Ha Gabi (Király Gábor) jó teljesítményt nyújt, az nekünk ugyanakkora öröm nekünk, mint neki. De ez más posztokra is igaz. Az egyéni ambíciók háttérbe vannak szorítva.

A válogatott sikereiben megkérdőjelezhetetlen a német hatás, ami Dárdai Pállal kezdődött, majd Storckkal és Andreas Möllerrel folytatódott.
– A szerepük abban mutatkozik meg, hogy olyan szervezettséget és tudatosságot hoztak be a magyar fociba, ami okozza ezt a különbséget. Mindig van egy tervünk, egy felépített játékunk, mindig sikerül elérni a saját határainkat, ez az ő érdemük – mondta Gulácsi.

A marseille-i stadion pályája az esőzések miatt is rossz állapotba került, nem is edzhetnek rajta, de Andreas Möller másodedző szerint ez nem probléma, Izland is ugyanilyen helyzetben van.
– Az osztrákok elleni győzelem nagyszerű kezdet volt, de még nem értünk el semmit, csak egy pillanatfelvétel volt, ami azért segíthet a következő meccseken. Megint feszültséget kell felépíteni magunkban, intenzív meccs vár ránk. Az ilyen mérkőzéseken sok minden a fejekben dől el, lélekben is erősnek kell lennünk – mondta a másodedző.

Möllert az lepte meg legjobban amikor a csapathoz került, hogy mennyire koncentráltak és nyitottak a játékosok, jól reagáltak minden változtatásra. Úgy véli, Bernd Storck szövetségi kapitánnyal jól kiegészítik egymást, sok közös tapasztalatuk van, tudják mi szükséges a sikerhez. A kapitány szerinte olyan ember, aki nap 24 órájában a focinak el, de van figyelme a mindennapi ügyekre, a legapróbb részletekre, figyeli, min megy keresztül a csapata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!