EB 2016

Dárdai: a hátralévő két csoportmeccs nehezebb lesz

A korábbi magyar kapitány már Marseille-ben beszélt a mieinkről és a szombati ellenfélről.

A Bundesligában szereplő Herthát irányító szakember szerint a helyén kell kezelni a magyar válogatott Ausztria elleni sikerét.

– Megérdemlik a játékosok a pozitív visszajelzéseket, de gyorsan kell regenerálódniuk, hiszen az osztrákok ellen volt a legtöbb esélyünk, a másik két mérkőzés nehezebb lesz. Az Izland elleni meccsre fejben és fizikálisan is regenerálódnunk kell, hogy ugyanolyan koncentráltan tudjunk játszani, mint az osztrákok ellen – magyarázta az M4 Sport internetes oldalán látható interjúban. – Az izlandiak 4-4-2-őt játszanak, a magyar labdarúgóknak türelmesnek kell lenniük, hogy az ellenfél játékosai előbb-utóbb kijöjjenek. Ezután lehetne kontratámadásokat vezetni. Az utolsó négy-öt meccsükön szinte csak pontrúgásból, pontrúgásból lepattanó labdákból rúgták a gólokat. nagyon fegyelmezettek, kevés gólt kapnak.

Dárdai szerint Bernd Storck szövetségi kapitány csapata nem esélytelen a találkozón.

– Fizikálisan mi is jók vagyunk. Technikailag jól képzett játékosaink vannak, akik futballoznak, érzik a kis játékot, tudnak passzolni. Ettől függetlenül az izlandiakat nehéz kipasszolni, a szélről beadott labdákat kifejelgetik. Kíváncsi vagyok, hogy igazodnak hozzánk. Ezúttal nekünk kell jó taktikát alkalmaznunk, szemben az első mérkőzéssel, amelyen az ellenfélhez alkalmazkodtunk. Az osztrákok ellen is teljesen jól meg volt szerkesztve a mérkőzés – mondta Dárdai, aki azt tapasztalta, hogy a kis csapatok is, amíg bírják, tudják tartani magukat. – Ha megszerzed a vezetést, ez erőt ad. Nagyon fontos ezen az Európa-bajnokságon, hogy ki és mikor rúgja az első gólt.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitány azt reméli, hogy a német szakvezetésnek köszönhetően megvan a kondíció és a fegyelem a magyar csapatnál. – Abban bízom, hogy a németekhez hasonlóan mi is egyre jobbak leszünk, sokáig bírjuk – mondta. – A magyar csapat kihozta a száz százalékot az első meccsből, ezt kell tudni tartania.

Dárdai hozzátette, a sérüléssel bajlódó Fiola meghatározó futballistává vált az utóbbi időben, a hiánya problémát jelentene, ám, ha kell, a szakmai stábnak bizonyára lesz ötlete a helyettesítésére.

Olvasói sztorik