EB 2016

Anglia a hosszabbításban húzta be a három pontot

A Rangadó szakértőjeként az újpesti Kabát Péter elemezte a látottakat.

Európa-bajnokság, B-csoport, 2. forduló

Anglia-Wales 2-1 (0-1)
Lens, Stade Bollaert-Delelis, 34 033 néző.
Játékvezető: Brych (német)
Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, a szünetben), Sterling (Sturridge, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (D. Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerzők: Vardy (56.), Sturridge (92.), illetve Bale (42.)

A B-csoport állása

1. Anglia 4 pont
2. Wales 3 pont
3. Szlovákia 3 pont
4. Oroszország 1 pont

Kedvezőbb helyzetből várták a találkozót a walesiek, hiszen az első csoportmérkőzésüket megnyerték Szlovákia ellen, nem úgy, mint az angolok, amely együttes csak döntetlenre volt képest Oroszországgal szemben. Így tehát nagyobb győzelmi kényszer uralkodott Rooneyékon, hiszen ha ezt a három pontot sem húzzák be, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek a továbbjutást illetően.

Az angolok kezdtek aktívabban, és hét perc elteltével rögtön meg is szerezhették volna a vezetést, miután Lallana adott be pontosan Sterling felé, aki ajtó-ablak ziccerben hat méterről mellé lőtt. A jó kezdés után bízhattunk abban, hogy izgalmas első félidőt fogunk látni, de ez közel sem történt így. Sterling helyzete után egyik oldalon sem volt veszélyben a kapu, egészen a 32. percig kellett várni, hogy végre felkapjuk a fejünket valami történésre, ami egy vitatott szituáció volt, nem pedig egy gyönyörű lövés, vagy ziccer. Történt ugyanis, hogy Sterling beadása után Davis kézzel ért bele a labdába a tizenhatoson belül, a német játékvezető azonban vétlennek ítélte a mozdulatot, és továbbot intett. Az első játékrész vége előtt három perccel a semmiből érkezett Gareth Bale, és kb. 30 méterről zúdított egy hatalmas bombát Hart kapujára. Az angol hálóőr csak beljebb tudta segíteni a labdát, védeni nem tudott, pedig nem kellett volna bravúrt bemutatnia a hárításhoz, nagy meglepetésre tehát megszerezte a vezetést Wales, 0-1.

A szünetben kettőscserét hajtott végre Roy Hodgson: pályára lépett Sturridge és Vardy. A támadó szellemű cseréknek pedig gyorsan meglett az eredménye, hiszen már 11 perc eltével kiegyenlített Anglia, méghozzá Vardy révén. A Leicester támadója elé csorgott egy ellenféltől fejelt labda az ötösön belül, a PL előző gólkirálya pedig nagy helyzetben nem hibázott, és egyenlített, 1-1. Ezután is támadásban maradt Anglia, és nagy fölényben játszottak, Sturridge és Rooney is próbálkozott lövéssel,de egyikük sem járt sikerrel. A nagy mezőnyfölény pedig a hosszabbításban góllá is érett, Sturridge a 92. percben megmentette Anglia becsületét, és a csoport első helyére rúgta csapatát, 2-1.

A mérkőzésről Kabát Péter, a Rangadó.hu szakértője, az Újpest korábbi csatára, jelenlegi sportkoordinátora mondta el a véleményét:
– Az angol válogatott az egyik nagy kedvencem, boldog vagyok, hogy győzött. Nehéz meccs volt, ugyanis Rooney-ék egyáltalán nem futballoztak jól, mégis megérdemeltnek tartom a sikerüket. Úgy tűnt, mintha Anglia jobban akarná a győzelmet, mint az első találkozóját megnyerő Wales. Hart kapus óriási hibázott Bale lövésénél, ám az angolok hátrányban sem adták fel, és végül szerencsés körülmények közt, a 92. percben szerzett góllal diadalmaskodtak. Biztosra veszem, hogy a meglévő négy ponttal tovább is jut Anglia.
Olvasói sztorik