EB 2016

Albán huligánok megkéseltek egy francia és egy belga drukkert

Könnyebb sebesüléseket szenvedett szerda este a közép-franciaország Lyon szurkolói zónájában egy belga és egy francia szurkoló, akikre késsel támadtak albán drukkerek – közölte a francia rendőrség.

Ez volt az első alkalom a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, hogy a rendőrségnek egy szurkolói zónában kellett beavatkoznia. Ehhez az UEFA kérésére volt szükség, amely a rendezvényt szervezi és amely felelős mindazért, ami a stadionokon és a szurkolói zónákon belül történik.

A rendőrség szerint a Franciaország-Albánia mérkőzés alatt – nem sokkal azelőtt, hogy a francia válogatott két gólt lőtt az albán kapuba a meccs utolsó perceiben –, albán szurkolók rátámadtak a francia szurkolókra, akik a Marseillaise, a francia himnusz éneklésével buzdították a csapatukat.

Egy franciát a combján, egy belga állampolgárt pedig a fenekén ért egy késszúrás. A sebesüléseket két különböző ember okozta, akiket nem tudtak azonosítani a rendőrök. Ez arra utal, hogy legalább két kést be tudtak vinni a szurkolói zónába, ahol pedig fémdetektoros kapun kell átmenni minden belépőnek.

Az incidens után nem állítottak elő senkit.

– Ez az első komolyabb ügy a szurkolói zónában – kommentálta egy rendőrségi forrás, aki aggasztónak nevezte, hogy kés jutott be a szigorúan ellenőrzött területre.

A helyi prefektúra felkérte a GL Events nevű céget, amely a szurkolói zónák szervezésért felelős, a lyoni önkormányzatot, valamint a Byblos biztonsági céget, hogy erősítsék meg a motozást a beléptetésnél.

Lyonban heves viharok voltak szerda este, ennek ellenére mintegy 16 ezren nézték a marseille-i Franciaország–Albánia mérkőzést a városközpontban található Bellecour téren kialakított szurkolói zónában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik