EB 2016

A szürke mackónadrág lesz a legújabb divatőrület? Nem kizárt!

Király Gábor szerint úgy kell nekivágni az Izland elleni mérkőzésnek, hogy bárki legyőzhető.

Hosszabb interjút közöl Király Gáborral a FIFA honlapja, aki a magyar válogatott egyik legjobbja volt az Ausztria elleni csoportmérkőzésen. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség beszámolója szerint nemzeti tizenegyünk remek rajtot vett az Eb-n, a sikerből pedig maximálisan vette ki részét a rekorder Király Gábor, aki korábbi interjúihoz hasonlóan most is hangsúlyozta szürke mackónadrágja kapcsán, hogy továbbra is kapusnak és nem modellnek érzi magát.

– Fontos volt számunkra, hogy ilyen remek eredménnyel kezdjük a tornát. Rúgtunk két gólt Ausztriának, végig koncentráltak voltunk, így három pontot szerezhettünk. Ennél szebbről nem is álmodhattunk volna. Minden világeseményem nagy hangsúllyal bír az első mérkőzés, mi pedig meg tudtunk felelni az elvárásoknak.

A Haladás kapusa azt is elárulta, hogy az osztrákok legyőzése után csak szolidan ünnepeltek, mivel már a soron következő, Izland elleni mérkőzésre koncentrálnak.
– Szoros mérkőzést vívtunk az osztrákok ellen, nem volt igazán favoritja a találkozónak. Bárki legyőzhet bárkit a csoportban, ez pedig a torna hátralévő szakaszára is igaz. Ilyen gondolkodással kell nekivágni az Izland elleni mérkőzésnek, csak így írhatunk történelmet.

Az első csoportmérkőzésen Király Gábor (a maga 40 évével és 74 napjával) lett az Eb-k történetének legidősebb játékosa, aki valaha pályára lépett a kontinensviadalon. Kapusfelszereléséről a következőket árulta el:
– Húsz éve eldöntöttem, hogy szürke alsóban védek a kapuban, ez lett az én stílusom, a védjegyem, amin nem változtatok. Tudom, hogy világszerte sokan most látnak először ilyen öltözetben, éppen ezért meglepődnek. Számomra azonban ebben nincs semmi szokatlan, remélem, még nagyon sok mérkőzést vívhatok a szürke alsóban.

A FIFA szakírója zárásként megjegyezte, nem kizárt, hogy Király Gábor mackónadrágjával egy új divathullám kezdődik.

Olvasói sztorik