EB 2016

Velünk van tele a sajtó! Valóra vált magyar álomról írnak

Agyondicséri a világ a magyar válogatottat a kétgólos győzelme után. Szenzációs Bundesliga-trióról írnak, és még a norvégok is minket ünnepelnek.

Szenzációs sikert aratott kedd este a magyar válogatott az Eb-n, miután 2-0-ra legyőzte az esélyesebbnek vélt osztrák válogatottat. Erről a sokáig emlékezetes mérkőzésről természetesen nem csak a magyar lapok, hanem egész Európa, sőt az egész világ beszámolt. Íme néhány érdekesebb szalagcím.

A brit BBC honlapja egyszerűen csak annyit ír, hogy a magyarok nagy meglepetést és felfordulást okoztak a csoportban azzal, hogy legyőzték az esélyesebbnek vélt Ausztriát. Szóba hozza a rekorder Királyt, a veterán Gerát, és sokkolónak nevezi a győzelmünket.

A német sportlap, a Kicker „Bundesliga-trió váltotta valóra a magyarok álmát” címmel számol be a parádés sikerről, kiemelve ezzel Szalai, Stieber és Kleinheisler nagyszerű teljesítményét.

Franciaország első számú sportlapja, a L’equipe sokkal többet várt az osztrákoktól, akiket aztán a magyar válogatott az elején még óvatos játékkal, aztán pedig szélvészként pörögve, és extázisban kitörve győzött le.

A spanyol AS egyszerűen csak a „Birodalom párbajaként” említi a találkozót, amelyet Szalai és Stieber nyertek meg a magyaroknak. Szalait ex-madridistaként emlegetik a spanyolok, utalva a Real Madrid Castillában töltött időszakára.

Norvégiában sem feledkeztek meg rólunk, a VG Sport a „mackónadrágos” Király szenzációs teljesítményét emelik ki, amivel ők is testközelből megismerkedhettek a pótselejtezők során.

Olvasói sztorik