EB 2016

Szalai Izland ellen is kezdő maradhat

Győztes csapaton ne változtass? Ha Fiola nem vállalja a játékot, Bese állhat a helyére.

Csodálatos győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott Ausztria felett az Európa-bajnokság F-csoportjának nyitómérkőzésén. A második találkozó előtt a kérdés az, van-e helye változtatásnak a jól funkcionáló kezdő tizenegyben, a Rangadó.hu Mihalecz Istvánt, a Zalaegerszegi TE tavasszal ideiglenes vezetőedzőjét kérdezte.

– A mai futballban már nem alapszabály, hogy győztes csapaton ne változtass, ezért könnyen el tudok képzelni egy-két cserét – kezdte Mihalecz. – Logikus lépés volna, ha Izland ellen magasítana a csapaton Storck, ezzel is alkalmazkodva a játékstílusukhoz. Fontos lenne a beadásokat és légi párbajokat megnyerni.

– Bár Lang Ádám és főleg Guzmics Richárd nem rossz a levegőben, össze sem hasonlítható Juhász Rolanddal, aki mindig is a légtér ura volt. Ezt persze csak halkan mondom, mert a védőnégyest ritkán bontják meg a szövetségi kapitányok – nyilatkozta a vezetőedző.

– Arra a felvetésre, miszerint Szalai Ádámot éppen most venné ki Bernd Storck és Priskin Tamást favorizálná a helyén, csak azt tudom mondani, hogy felettébb valószínűtlen. Szalai mezőnymunkája ugyan nem látványos, de hasznos. Kellemetlen stílusú futballista. Azt is tegyük hozzá, hogy a magyar keretben nem sok játékosnak van negyven-ötben Bundesliga-mérkőzése, Szalai pedig, mint tudjuk, jóval többnél jár. Jól működik, ha “rácseréljük” Priskint – válaszolta Mihalecz.

Fiola Attila kisebb sérülést szenvedett az osztrákok elleni találkozó során, állapotáról egyelőre nem sokat tudni. A Rangadó.hu arról is megkérdezte a trénert, kit állítana be, amennyiben a Puskás Akadémia védője nem tudná vállalni a játékot.

– Ezen a szinten bal lábas játékos jobb oldalra nem szokás már tenni, így Korhut Mihály kiesett. Teljesen más a védőmozgás is, ezért különböző posztról sem hiszem, hogy rakható oda kerettag, ezzel Elek Ákost és az esetlegesen felépülő Lovrencsics Gergőt is kivehetjük a képből. Marad Bese Barnabás, én őt állítanám be ebben az esetben – mondta a korábbi siófoki edző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik