EB 2016

Milliók a tévé előtt: rekordnézettséget hozott az M4-nek a magyar–osztrák

Rekordnézettséget ért el kedden este az M4 Sport, hiszen 17 óra 54-től az Ausztria–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzést (AMR: 1 millió 734 ezer fő) a tévénézők fele választotta (SHR: 48,3%), ezzel piacvezetővé téve az MTVA sportcsatornáját a műsor adásideje alatt. Erre az elmúlt 25 évben nem volt példa. A televíziós piac fragmentálódása és a kereskedelmi csatornák megjelenésé óta most először fordul elő, hogy a tévénézők fele a közmédia csatornáját választotta.

Kedd este mintegy 3 millióan néztek bele az M4 sporton az osztrák–magyar meccs közvetítésébe (RCH: 2.820.651). Ez a szám természetesen nem tartalmazza a kivetítőkön megjelent tartalmakat, és az esetleges streamet sem. Ezekkel együtt megközelítőleg 4.5 millió embert (becsült adat) ért el tegnap az M4 Sport közszolgálati csatorna.

A 20 óra 53-tól kezdődő Portugália–Izland Európa-bajnoki mérkőzés nézettsége 1 millió 39 ezer fő volt, a közönségaránya pedig 27.7, ezzel a műsor adásideje alatt ugyancsak a legnézettebb csatorna volt az M4 Sport.

A főműsoridőt tekintve tegnap a teljes lakosság körében az M4 Sportcsatorna 35%-os, rekordközönségarányt ért el.

Olvasói sztorik