EB 2016

Szlovák-magyar Eb-nyolcaddöntő?

Könnyen lehet, hogy jobban járnánk a csoport második helyével.

A magyar válogatott Ausztria elleni, pompás győzelmével immáron ha óvatosan is, de van értelme elkezdeni számolgatni. Ha feltesszük, hogy képesek lehetünk a csoport első helyét is begyűjteni, akkor egészen sok variációt vehetünk figyelembe. Nézzük a forgatókönyveket!

3. helyezés

Ehhez egyelőre nem tudunk forgatókönyveket csatolni, hiszen az összes többi csoport alakulásától is függ az, kivel mérkőznénk meg – ez pedig számtalan variációt jelent.

2. helyezés

A lebonyolítás szerint az F-csoport másodikja a B-csoport ugyanitt végző együttesével találkozik majd. A jelenlegi állás szerint Szlovákia és Wales 3-3 ponttal áll, míg Oroszország és Anglia 1-1-el rendelkezik. Akárhogy is, hacsak nem Anglia végez a második pozícióban, ebből a négyesből nehezen jöhetne olyan ellenfél, amely jó eséllyel teljesíthetetlen feladatot jelentene a magyar válogatott számára.

Az oroszok nehéz helyzetbe kerültek, de az utolsó körben egy Wales elleni sikerrel még akár a második helyre is odaérhetnek. A valószínűbb azonban Wales révbe érése.

1. helyezés

Az F-csoport győztese az E jelű kvartett második pozícióban záró csapatát kapja. Ez az a négyes, ahol Olaszország mellett Belgium, Svédország és Írország is szerepel. Az olaszok nyitó körös, papíron legerősebb belgák elleni győzelmével elég jó sanszot kaptak arra, hogy elvigyék az első helyet, ezt követően viszont nyitott a helyzet. Az oddsok azonban továbbra is azt ígérik, hogy Belgium ér majd oda, így az F-csoport győztese de Bruyne-ékkel mérkőzhet.

Most pedig mindenki eldöntheti, hogy a Wales-Oroszország-Szlovákia hármas egyike ellen látná szívesebben a mieinket vagy inkább Belgium fiai ellen…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik