EB 2016

Gera és Kleinheisler az első kör legjobbjai között, elképesztő társaságban

Iniesta és Bale közé ékelődik a magyar középpályás a statisztikai mutatók alapján, Kleinheisler a L'Équipe álomcsapatába került be.

A WhoScored.com, az egyik leglátogatottabb futball-statisztikai oldal minden játékelemre kiterjedő mutatói alapján az Európa-bajnokság első csoportkörének tíz legjobb játékosa között szerepel Gera Zoltán, a magyar válogatott középpályása, aki klasszis teljesítményt nyújtott Ausztria ellen.

Gera a szereléseket tekintve egyenesen a legjobb volt az egész első körben, hét kísérletéből mindegyik sikeres volt, ami egészen kimagasló mutató! Mellesleg ebben a kategóriában Nagy Ádám is a legjobb tízben van öt jó szereléssel.

Ami az összes játékelem alapján készült összesített listát illeti, Gera azon is az első tízben található, osztályzata 8,44, amivel a nyolcadik legjobb a mezőnyben, megelőzve a Real Madrid sztárját, Gareth Bale-t és eggyel a barcelonai Andrés Iniesta mögött. A listát a franciák klasszisa, Dimitri Payet vezeti, aki a nyitómeccsen majdnem a maximális 10-es osztályzatot hozta össze.

Az osztrákok elleni mérkőzés legjobbjának választott Kleinheisler László pedig a francia L’Équipe napilapnál került illusztris társaságba. A lap beválasztotta az első forduló álomcsapatába, ami így néz ki: Igor Akinfejev (orosz) – Lukasz Piszczek (lengyel), Roman Hubník (cseh), Leonardo Bonucci (olasz), Jordi Alba (spanyol) – Luka Modric (horvát), Eric Dier(angol), Andrés Iniesta (spanyol) – Kleinheisler László, Graziano Pelle (olasz), Dimitri Payet (francia).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik