EB 2016

ESPN: Gera 10-es, Szalai csak 6-os

Kiváló osztályzatokat kapott a magyar csapat a szaklaptól, bár az első gól szerzőjét kicsit lehúzták.

A magyarok 2-0-s Európa-bajnoki sikere a téma a nemzetközi sajtóban is. Az osztrákok legyőzését követően az ESPN labdarúgással foglalkozó lapja osztályoztaa játékosokat – a portálnál Gera Zoltán lett a meccs legjobbja.

A Ferencváros középpályása 10-es osztályzatot kapott az 1-től 10-ig terjedő skálán, s hozzáteszik: 37 évesen is kiemelkedő volt a pályán, nagyban hozzájárult a labdatartáshoz, míg védekezésben hegyként tornyosult az osztrákok elé. Klubtársa, Nagy Ádám ért el 9-es értékelést: gyakorlatilag a következő Geraként emlegetik, remek labdakezelése és nagyon gyors játéka, szerelései miatt.

Védelmünk 8-as osztályzatot kapott, Királytól a védőkig mindenki jól végezte a dolgát, és az elől folyamatosan robotoló Kleinheisler László is ezt az értékelést vívta ki magának, csak úgy, mint a góllal beszálló Stieber Zoltán. Dzsudzsák Balázs fáraszthatatlanul robotolt, de „kissé csendes” volt, így 7-es járt neki a laptól, csak úgy, mint Németh Krisztiánnak és Priskin Tamásnak. A cikk szerzője, a magyar Tomasz Mortimer csak Szalai Ádámnak, az első magyar gól szerzőjének adott 6-ost: mint írja, a labda többször is elpattant tőle a meccs során, néhányan a cseréjét is kérték a lelátóról, de góllal felelt a kritikára.

Az ESPN értékelései:

Király (8) – Kádár (8), Lang (8), Guzmics (8), Fiola (8) – Nagy Á. (9), Gera (10) – Németh K. (7), Kleinheisler (8), Dzsudzsák (7) – Szalai (6). Cserék: Priskin (7), Stieber (8), Pintér Ádám (keveset játszott)

Olvasói sztorik