EB 2016

„Orbánozva” vezette fel egy osztrák lap a keddi Eb-meccset

Rangadó
Rangadó

2016. 06. 14. 17:22

A „jó és a gonosz” csatáját várja a Weekend.

Nyilatkozatban ítélte el Perényi János, bécsi magyar nagykövet az osztrák Weekend Magazin című lapnak a hét végén megjelent, Magyarországot negatív színben feltüntető cikkét, amely az osztrák–magyar Európa-bajnoki mérkőzést a „jó és gonosz” összecsapásaként mutatta be.

Perényi János az APA osztrák hírügynökségnek és osztrák médiumoknak kedden eljuttatott állásfoglalásában visszautasította a lapban megjelent állításokat.

– Rendkívül szerencsétlennek és elfogadhatatlannak tartom, ha a sport szellemiségével visszaélve, azzal kapcsolatban negatív érzelmeket keltenek és egy futballmeccset ellenségeskedésként jelenítenek meg. Sajnálattal kellett megállapítanom, hogy a Weekend Magazin legutóbbi kiadásában éppen ez történt. Ha a nemzeti válogatottjaink közötti mérkőzést a két ország kormányfőinek fotójával a címlapon a jó és rossz küzdelmeként állítják be, az sajnos pontosan az ilyen sportesemények valódi értelmét sérti meg és súlyosan károsítja népeink évszázados (sport)barátságát – mutatott rá a nagykövet. – Ezért kötelességemnek érzem, hogy ezt a teljességgel megengedhetetlen megközelítést – hasonlóan a kapcsolódó cikkek hamis állításaihoz – határozottan visszautasítsam.

Nyilatkozatában a nagykövet utalt arra, hogy a sport összeköti az embereket és a nemzeteket, barátságokat szül közöttük és megerősíti azokat.

– Most, amikor Európa rendkívüli kihívások előtt áll, nagyobb szükségünk van erre az összekötő erőre, mint valaha. Így Ausztria és Magyarország együttműködnek a partnerség szellemében és közösen keresnek megoldásokat az egész kontinensünket foglalkoztató, sürgető kérdésekre kétoldalú és európai szinten egyaránt – fogalmazott Perényi János.

A bécsi magyar nagykövet hangsúlyozta: Magyarország a szoros együttműködés és párbeszéd híve a politikában és a sportszerű küzdelemé a zöld gyepen.

vissza a címlapra

Kommentek

Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates scoring their second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Brighton and Hove Albion at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 19, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.