EB 2016

Mészöly Kálmán: hét pont, sima továbbjutás

Felettébb optimistán várja a mieink Eb-szereplését a korábbi világklasszis védő és szövetségi kapitány. Fia, a Haladást irányító Mészöly Géza ugyancsak derűlátó.

Szokásos energiájával ecseteli a franciaországi kontinenstornával kapcsolatos gondolatait Mészöly Kálmán. Az utóbbi hetekben több kórházi kezelésen átesett legenda szerencsére már sokkal jobban van, a magyar csapat kapcsán pedig hamar tűzbe jön. A Vasas és a magyar válogatott korábbi csillaga úgy véli, hét ponttal simán továbbjut a válogatottunk az F-csoportból.

– Az osztrákok ellen mindig küzdelmes meccseket vívtunk, így lesz ez kedden is – magyarázta az egykori szövetségi kapitány. – Az izlandi csapat nagyon lelkes, de a selejtezőcsoportjukban a bravúrok mellett hullajtott el értékes pontokat. Szerintem sebezhető csapat. Mit gondolok Cristiano Ronaldóról? Csak egy futballista a tizenegy közül…

A 74 éves szakembert a mai válogatott emlékezteti a nyolcvanas évek elejének magyar együttesére, melyben Nyilasi Tibor vezetésével nagyszerű közösség formálódott. – Valami hasonlót vélek felfedezni Dzsudzsák Balázsékban – tette hozzá Mészöly.

A Rangadó.hu megkérdezte a fiát, Gézát is, és ő sem tűnt kevésbé optimistának…

– Főleg az első két mérkőzésre kell rettenetesen összpontosítani – vélekedett a Haladás edzője. – Támadásban azt a fajta bátorságot várom a csapattól, amit Norvégia ellen mutatott, ám miközben bátran kell futballozni, a stabilitást sem szabad elveszíteni. Csatlakozom édesapámhoz, ebből a csoportból továbbjuthatunk.

Olvasói sztorik