EB 2016

BRÉKING! Felfüggesztett kizárással sújtották Oroszországot

A francia hatóságok kiutasítják az orosz huligánokat az országból.

Oroszország felfüggesztett eltiltást kapott az Európa-bajnokságon az orosz huligánok erőszakos cselekedetei miatt – írja az ESPN Twitter csatornája. Az orosz válogatott kizárása egyelőre csak felfüggesztett, de ha a hátralévő meccseken az eddigiekhez hasonló zavargások történnek orosz szurkolói részről, akár a stadionban is, akkor azonnal hatályba lép.

Az oroszok emellett 150 ezer eurós bírságot is kaptak.

Korábbi hírek

A francia rendőrség razziát kezdett orosz huligánok begyűjtésére a Riviérán kedd délelőtt. Többeket őrizetbe vettek és kiutasítás vár rájuk.

A Cannes-hoz közel eső Mandelieu-ben – miután egy orosz szurkolókat szállító busz elhagyta a szállodát – a rendőrök megállították a járművet, és azonosították az utasokat. Többeket őrizetbe helyezték, mert részt vettek a marseille-i erőszakhullámban, angol drukkerekkel, illetve francia rendfenntartókkal csaptak össze a labdarúgó Európa-bajnokság első napjaiban.

Manuel Valls miniszterelnök is megszólalt az ügyben, és jelezte: lesznek kiutasítások, a bűnösök nem maradhatnak Franciaország területén. Szergej Parinov, az orosz nagykövetség sajtófelelőse megerősítette a történteket.

Az angolok és az oroszok szombaton 1-1-et játszottak Marseille-ben. A két tábor már csütörtök este óta hol egymással, hol a helyi rendfenntartókkal csapott össze, és a mérkőzés után a stadionban, valamint az utcákon folytatódtak a harcok.

Szerdán az oroszok a szlovákokkal találkoznak Lille-ben.

Olvasói sztorik