EB 2016

Királyt istenítik a nethuszárok – FOTÓK

A 40 éves "retró-kapus" eszén nem tudtak túljárni az osztrákok.

A magyar válogatott kapuját az osztrákok elleni első csoportmérkőzésen Király Gábor védte, aki rekorder lett, miután 40 évesen és 74 naposan lépett pályára az Eb-n, ezzel ő lett a legidősebb játékos, aki valaha pályára lépett Európa-bajnokságon.

Az első 45 percben Király remekül őrizte a magyar kaput, teljesítményére, valamint jellegzetes mackónadrágjára a külföldi Twitteres nethuszárok is felfigyeltek.

Többen kiemelték, hogy az első felvonásban 40 évesen mutatott be parádés védéseket a kapuban, megmozdulásait a “csodálatos” és a “gyönyörű” jelzőkkel illették. Király szürke alsója többek szerint pizsamanadrág, vagy éppen akadt olyan felhasználó is, aki szerint a magyar hálóőr retro felszerelésével tűnt ki a pályán.
Az angolok legendája, Gary Lineker még képet is posztolt a Haladás-kapusról, aki szerint Alan Shearer hasonmása remek védéseket mutatott be.

A kanadai sportriporter, Gareth Wheeler is külön posztot szentelt az első félidőben Király Gábornak, aki a 40 éves dörzsölt kapust divatikonként írja le:

A Sampdoria játékosa, Lorenzo De Silvestri is megemlékezett a rekorderről, aki szerint Király-show-t láthattunk az első félidőben, a 40 éves portás pedig tökéletesen végezte dolgát.

Íme néhány érdekes és vicces üzenet Királyról:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik